Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde Elitloppshästen

Foto: Thomas Blomqvist
Anders Malmrot har nu klart med fyra Elitloppshästar. Foto: Thomas Blomqvist

Solvallas sportchef Anders Malmrot har bjudit in ytterligare en deltagare till Elitloppet.

Publicerad:

Det är Daniel Redén-tränade sjuåringen Propulsion (e Muscle Hill) som nu är klar för sista söndagen i maj. Hästen slutade tvåa i fjolårets Elitlopp, då körd av Johan Untersteiner. Han var även med 2016, då det blev en fjärdeplats. Under den gångna vintern i Paris vann Propulsion Prix de Bourgogne, där han besegrade Bold Eagle. Hästen slutade bland annat också trea i såväl Prix d'Amérique som Prix de France (11 februari, senaste starten).
– Propulsion har varit med i Elitloppet två gånger tidigare och verkligen gjort det bra. Det handlar om en grym häst som förstås ska vara med i Elitloppet även i år. Efter att ha fått Elitloppsbiljetten kan nu Daniel Redén också planera matchningen på ett bättre sätt så att Propulsion verkligen är toppad till sista söndagen i maj, sade Anders Malmrot i TV4-sändningen.

Daniel Redén log med hela ansiktet samtidigt som han försökte undvika att bli biten av en rejält taggad Propulsion.
– Det är bra att hästen är taggad. Det var också skönt att få Elitloppsbiljetten så här tidigt, även om det här loppet ändå funnits i mina tankar. Jag tycker att Propulsion blivit harmonisk sedan han kom hem till Sverige igen. Vi får börja skruva upp träningen framöver och sedan smyga igång med ett lopp i slutet av april eller början av maj, sade Daniel.

Klara Elitloppshästar sedan tidigare är Readly Express, Bold Eagle och Uza Josselyn.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.