Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde hästen klar för Åby Stora Pris

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Femfaldige miljonären Mindyourvalue W.F. har 13 segrar på sina 55 starter med hela 36 pallplatser. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Robert Bergh och Mindyourvalue W.F. ska försvara hemmafärgerna i årets upplaga av Åby Stora Pris. På tisdagen fick ekipaget en inbjudan till storloppet.

Publicerad:

Gedigne Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) har tjänat över en miljon kronor på årets tio starter i Sverige och Frankrike. Sexåringen kommer närmast från en färsk seger från Boden (1.11,7a/2140 meter) och nu väntar alltså Åby Stora Pris närmast med två miljoner kronor till vinnaren.
– Mindyourvalue W.F. håller bra form och det blir nu spännande att möta eliten över distansen 3140 meter auto. Han fungerar nu betydligt bättre än tidigare år med tävlandet i Sverige. Jag ser fram mot denna starten, säger tränaren Robert Bergh i ett pressmeddelande från Åby.

Åbys sportchef Jon W Pedersen säger följande i samma pressmeddelande: 
– Robert Bergh har många stjärnhästar i sitt stall och efter vinsten senast i Boden förra veckan då Mindyourvalue W.F vann från dödens och visade fin form på en bra tid valde jag att bjuda in honom till Åby Stora Pris. Han tål att göra mycket jobb själv och har han vaknat på rätt sida kan han vara långt fram i årets utgåva av Åby Stora Pris och som alla vet är Robert en mästare på att sätta sina hästar i kanonskicka till stora lopp!

Sedan tidigare är Carat Williams, Milligan's School och Makethemark klara för storloppet som sedan i fjol går över 3140 meter auto. Startlistan till Grupp I-loppet blir komplett på söndag.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.