Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjärde raka för Gina

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Gina Schermer och Rick Ebbinge vid en seger på Solvalla 2018. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I Prix de Grigny på Enghien blev det ännu en seger för Gina Schermer. Sexåringen var först över linjen trots en tuff resa.

Publicerad:

Det sexåriga stoet Gina Schermer (e. Varenne) tog sin fjärde raka seger när hon plockade hem Prix de Grigny (€37.000). Den Jeroen Engwerda-tränade hästen fick ett tufft lopp mestadels som förstahäst i andraspår, men kunde trots det hålla nosen först när det skulle avgöras. Rick Ebbinge satt i sulkyn och segertiden skrevs till 1.12,6a/2150 meter. Förstapriset uppgick till 16.650 euro.

Segern togs närmast före Conrad Lugauer-tränade Bijou Bourbon H.M. som avslutade sylvasst till andrapriset tillsammans med Markus Waldmüller. Trea slutade Delmonica.

Onsdagens högst doterade lopp på Enghien var Prix du Parc des Princes. Där gjorde 15 hästar upp om ett förstapris på 30.150 euro och den checken såg länge ut att gå till kretsen runt Jerry Mom.

Efter en inledning i vida spår kördes den belgiske favoriten till spets och var sedan kvar i den positionen vid upploppets början. Då bröt sexåringen ut och kort före mål passerades han av Jean-Michel Bazire och Calaska de Guez (e. Pomerol de Laumac).

Svenskfödda Nancy America fanns också med i segerstriden efter en invändig löpning, men fick nöja sig med tredjepriset bakom vinnaren och Jerry Mom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.