Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fjolårets Kriteriefavorit årsdebuterar

Foto: Martin Langels/ALN
Global Trustworthy gör årsdebut i Rättvik på midsommardagen. Timo Nurmos hingst startar från spår sju i ett Breeders Crown-lopp. Foto: Martin Langels/ALN

Lördagens tävlingar i Rättvik bjuder på en högintressant årsdebut. I ett Breeders Crown-lopp gör Global Trustworthy sin första start sedan tredjeplatsen i Kriteriet i fjol och tränaren Timo Nurmos är förväntansfull:
– Förra året visade han att han tillhör de bättre i kullen.

Publicerad:

I fjol spelades Global Trustworthy till favorit i Kriteriet efter fem raka segrar från debuten. Där fick han nöja sig med tredjeplatsen bakom Deimos Racing och Policy of Truth och sedan dess har den Timo Nurmos-tränade hingsten varit borta från tävlingsbanan. På lördag det dock dags för comeback. I Rättviks Breeders Crown-lopp för fyraåriga hingstar och valacker startar Global Trustworthy från spår sju bakom bilen.
– Allt verkar bra med hästen. Han har tränat på under vintern och känns bara fin, säger Timo Nurmos.

Motstånd saknas dock inte. Dartagnan Sisu, Dominion Beach och Baron Gift finns alla med i loppet och dessutom ställs Global Trustworthy återigen mot Policy of Truth.
– Jag hade gärna tagit ut honom i ett lättare lopp, men han har så pass mycket pengar på sig att det inte finns några enkla lopp att starta i. Det blir bra motstånd direkt med hästar som är i full tävlingsform, men min häst är också fin även om det är självklart inte är toppat nu. Vi har siktet inställt längre fram.

Mot Derbyt?
– Derbyt är självklart det stora målet, sedan finns det många andra fina fyraåringslopp också. Förra året visade han att han tillhör de bättre i kullen, men nu måste han börja starta på.

En annan häst i ditt stall som ännu inte årsdebuterat är Readly Express. Hur ser planen ut för honom?
– Tanken är att han ska börja starta om två, tre veckor. Det är möjligt att vi tar ut honom i Rättviks femåringslopp den 10 juli.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.