Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fly the World jagar efterlängtad seger i Visby

Foto: Hanold/ALN
Björn Röcklinger med Fly The World vid en start 2014. I dag startar ekipaget på Visbytravet. Foto: Hanold/ALN

Björn Röcklinger är på plats på Visbytravet och startar Fly The World i långloppet (V4-3). Är det läge för stoets första seger sedan 2013?
– Jag hoppas att det är dags nu, säger Röcklinger. 

Publicerad:

Sjuåriga Fly The World (e. Juliano Star) tjänade närmare 1,3 miljoner som treåring år 2013 med segrar i bland annat Guldstoet och Scarlet Knights lopp. Sedan dess har de större framgångarna uteblivit, även om hon stått för många fina insatser i tuff konkurrens. 
– Hon tjänade mycket pengar den säsongen och det har gjort att hon varit i en hög klass och mött bra hästar varje gång. Det är ingen tillfällighet att hon inte vunnit på fyra år, men hon gör det ofta rätt bra och vi ser det som en bonus att hon kan tävla på, säger Björn Röcklinger. 

I dag gör fuxen sin första start på Visbytravet i karriären och anledningarna är flera. 
– Ägarna har semester på Gotland och jag har ju mina föräldrar här. Sedan behöver hon startpoäng och det var ett lämpligt lopp.

Fly the World som körs av sin tränare startar från spår två på dubbla tillägg i V4-3 över 2.620 meter. 
– Hon är lite ojämn, men senast kändes hon riktigt bra och hon kunde trava på för fullt och hade gott om krafter kvar i mål. Hon har tränat på bra efter det och jag hoppas att hon kan vara lika fin som senast, då tror jag att hon dyker upp bland de tre. Nu blir det skor runt om men det ska inte spela någon roll, säger Röcklinger. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.