Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flygande start för Casper

Foto: ALN
Det blev seger för Wunder Dream och Stefan Söderkvist på Mantorp. Foto: ALN

34-årige Casper Hedberg har just plockat ut B-tränarlicensen. I Mantorp i lördags lyckades han med konststycket att vinna i första starten då hans Wunder Dream levererade direkt.

Publicerad:

Casper Hedberg fick en flygande start på tränarkarriären. När Stefan Söderkvist körde Wunder Dream (e. Dream Vacation) till seger innebar det att Hedberg fick vinna direkt i första starten som tränare.
– Det är svårt att få en bättre start, men jag hade en bra känsla inför loppet och var faktiskt inte så nervös, sade Casper Hedberg.
– Hästen var fint i ordning och efter en lugn start så valde jag att köra till och vi kom till ledningen enkelt. Sedan blev det ingen större dramatik, sade Stefan Söderkvist.

Stefan Söderkvist vann även med Gretzky Boko (e. Muscle Hill) som klev in i matchen på sista långsidan. Ekipaget blev hårt utmanat av Enjoy The Life i slutsvängen, men hästen sträckte på sig till slut och gav ett klassigt intryck.

Trippeln för Stefan Söderkvist fullbordades när han styrde in Ulrica Highness (e. Love You) till en säker triumf. Hästen stod i en klass för sig och behövde inte förta sig.

Lucky Linus (e. Tap In) var smått osannolikt bra vid segern för Göran Jansson. Trots en resa utvändigt om ledaren tog han ner ledaren och höll undan för en konkurrent som smygit med i rygg.
– Loppet var egentligen över för vår del efter 500 meter då jag körde för att komma ner på innerspår. Istället blev det dödens och det var tur det den här gången för han kändes väldigt bra och avgjorde säkert till slut, sade Göran Jansson.

Saint Gerda (e. S:t Göran) stack undan hur enkelt som helst för Anna-Isabelle Karlsson från ledningen. Kusken kostade på sig segergest och förklarade varför segern kändes extra skön.
– Jag har fått hoppa in och höra henne nu när brorsan Petter är skadad. Jag hatar egentligen att köra i jänkarvagn, men pappa ville ha den och nu förstår jag varför för hon gick riktigt bra, sade Anna-Isabelle Karlsson.

Vacqueyras (e. Dream Vacation) behövde inte offra särskilt mycket för att nå ledningen för Thomas Åhlund. Ekipaget blev sedan utmanat av Speedy Foxy Vicane, men hästen sträckte på sig säkert.

Imperator (e. Sahara Dynamite) var tillbaka i vinnarcirkeln efter en period med skadeproblem. Mikael J Andersson var på hugget och fick överta ledningen och fick även värste konkurrenten Top Yllit utvändigt om sig. Det blev strid upploppet ned, men Imperator höll huvudet först hela vägen. 

Uret (e. Maharajah) tog sina första seger i tredje starten på för klassen imponerande 1.14,9 2 140a. Pasi Aikio profiterade på hård körning mellan konkurrenter och vann åkandes sista biten.

Infinity (e. Infinitif) svarade för en mersmakande debut. Trots en resa utvändigt om ledaren för Lars-Åke Söderholm var hon klart starkast.
- Hon var till och med lite bättre än jag hade vågat hoppas på, sade Lars-Åke Söderholm.

Kvällen avrundades med vinst i amatörloppet för Tracks (e. Rite On Track) som Micael Stjernström lotsade till segern.

– Magnus Strömsten

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.