Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flyger bara en häst?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Up And Quick är den enda hästen i dagsläget som är klar för flygresan från Frankrike till Östersund. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Den forne Prix d'Amérique-vinnaren Up And Quick kommer att starta i UET Trotting Masters-finalen i Östersund, men frågan är om det blir någon mer häst på planet från Frankrike?

Publicerad:

I morgon klockan 09.00 är det deadline för preliminäranmälning till Masters-finalen, den definitiva anmälningen stänger på måndag klockan 09.00. UET-organisationen står för flygplan från Frankrike, men detta verkar inte locka speciellt mycket. Den enda häst som är helt klar för start i Östersund är enligt Travrondens källor Up And Quick (e. Buvetier d'Aunou), som senast var trea i ett lopp i Cagnes-Sur-Mer. I starten före slutade han tvåa bakom Propulsion i Hugo Åbergs Memorial och tog sig bland annat också till final i årets Elitlopp (sexa).

Kretsen kring Uza Josselyn har tackat nej (varit skadad) och inte heller kretsen kring Billie de Montfort (tvåa i Holland under den gångna helgen) verkar jättesugna på en utflykt till. En som har öppnat dörren lite på glänt för start i Östersund är Romain Derieux. Det gäller femårige Dijon (e. Ganymede), som senast var tvåa i ett grupp II-lopp i Cagnes-Sur-Mer. Hästen startade tidigare i år både i Finlandia Ajo och Kymi Grand Prix, men lyckades inte där. Han skulle ändå vara en spännande joker att skicka in i Masters-finalen, men är inte med på 25-bästalistan i Masters. Så det är inte säkert att han ens får vara med.

Spännande hästar har förstås både Philippe Allaire (Bird Parker, Traders och Charly du Noyer) och Jean Michel Bazire (Aubrion du Gers), men dessa hästar startar redan nu på lördag i Prix d'Ete. Så chanserna där känns väldigt små – tyvärr.

Richard Westerinks Dreammoko startar på lördag på Solänget och går säkert ut även i Östersund bara han inte blir ofräsch.

Här kommer en kvalificerad gissning över Masters-finalfältet nästkommande söndag. Två miljoner väntar vinnaren:

Propulsion
Readly Express
Billie de Montfort
Pastore Bob
Evil Enok M.E.
Dreammoko
Cyber Lane
Up And Quick
Nadal Broline
Diamanten
Sorbet
Milligan's School

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.