Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flyttas efter V75-finalmiss

Foto: ALN/Magnus Strömsten
Now Or Never Flair flyttas till Mattias Djuse. Foto: ALN/Magnus Strömsten

Lördagens V75-finalfavorit Now Or Never Flair lämnar nu Mikko Ahos proffsstall på Åby.

Publicerad:

Ny adress blir istället Solvalla och Mattias Djuse. Även Now Or Never Flairs (e. Ready Cash-Enjoy Flair) helsyster Fancy Flair (sto fem år, fyra segrar och 333.400 kronor) flyttas på samma sätt.
– Flytten till Mattias Djuse beror inte på att finalprestationen i lördags var en missräkning, utan för att jag som både äger och har fött upp hästen flyttat från Göteborg till Täby och vill ha hästen i närheten. Detta trots att han sprungit in nästan en halv miljon för Mikko Aho, säger Carl-Erik Håkansson (stall Många Bäckar Små AB) och fortsätter:
– För mig är sedan väldigt länge travsport sport och inte business och då vill man som Foppa & Co (Diamanten) ha hästen/hästarna på besöksavstånd oavsett om tränaren har gjort ett bra jobb. Det är inte tränarens häst, även om jag under årens lopp upplevt många scenarier där många tränare agerat som om det vore så.

Carl-Erik är inte heller så förtjust i Balltorp, där Mikko Aho just nu håller till (läggs ner 2019). Den förstnämnde har även en förklaring till varför Now Or Never Flairs inte fungerade under lördagens klass I-final på Solvalla, där hästen slutade fyra.
– Han blev halt under och efter loppet på grund av en sten i högra bakhoven. Shit happens, sedan kan det diskuteras om barfotakörning med en sådan banbeläggning som i lördags var det rätta.

Now Or Never Flair segrade bland annat i ett klass I-försök på Jägersro den 28 oktober och har så här långt tagit sex segrar och tjänat 510.052 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.