Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flyttproblem för Bergh

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Robert Bergh har fått flyttproblem. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Robert Bergh håller på att bygga för fullt på den nya gården i Hajom inför höstens flytt, men nu har det uppstått problem för den kommande Åbytränaren.
– Det är absolut det värsta slag jag kan få, för det stoppar upp alltihopa, säger Robert Bergh till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Publicerad:

Bergsåkertränaren Robert Bergh firar stora framgångar på tävlingsbanan för dagen, men med nybygget i Hajom går det tyngre. De planerande rasthagarna ligger för nära vattendraget Surtan och placeringen bryter mot strandskyddet och det är svårt att hitta någon annan placering för hagarna. Plan och byggnadsnämnden i Mark ska ta beslut i frågan på onsdag, skriver Sveriges Radio P4 Sjuhärad. Dessutom har han inte fått någon hjälp från kommunen inför den stora flytten.

– Jag har fått noll uppbackning från kommunen med hjälp av personalen och sådant också. Det är 35-40 personer som ska flytta dit och börja sitt liv med familjer och vi har inte fått någon hjälp med bostäder. Vi har varit totalt motarbetade och hade jag vetat om att synen hade varit så här på att jag ska komma dit med min verksamhet, så hade jag aldrig startat det här, säger Robert Bergh till Sveriges Radio P4 Sjuhärad i morse.

På frågan om flytten är hotad så säger Robert Bergh att det ser stentungt ut, men han vill inte säga de orden.

Lyssna på intervjun från Sveriges Radio här (OBS extern länk)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.