Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följ E3-uttagningarna för stona

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Twyla Face och Ulf Ohlsson. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Följ E3-uttagningarna på Sundbyholmstravet till E3-finalerna på Färjestad 30:e juni.

Publicerad:

Uttagning ett/lopp 3
Det skrällde en del i första uttagningsloppet för stona till E3-finalerna på Färjestad 30:e juni. Lars-Göran Söderberg försvarade innerspåret med egentränade Fragolini Am (e. Joke Face) och efter att ha dragit undan i klar ledning, lyckades inte konkurrenterna nå ifatt Fragolini Am som tog karriärens tredje seger.

Loppets prestation förutom Fragolini Am stod Mattias Djuses Racing Brodda för, som avslutade starkt som tvåa efter galopp under vägen två längder bakom vinnaren. Anders Svanstedts I'm Sailing slutade trea på avstånd. Vinnartiden blev 1.14,5a/2.140 meter, nytt rekord för hästen.

Uttagning två/lopp 6
Andra uttagningsloppet för stona gick till Örjan Kihlström och Roger Walmann. Flash Am var segervapnet, som från andra ytter avväpnade sina konkurrenter på bortre långsidan. Inför det här försöket blev också vädret kraftigt sämre på Sundbyholmstravet, vilket gjorde att kuskarna hade respekt för banan. Segertiden för Flash Am skrevs till 1.17,3a/2.140 meter.

Ledande Luce Axe fick inleda 500 meter efter 1.16,3 och varvet gick än långsammare. Hon kunde inte svara Flash Am i speedrycket, och kom heller aldrig i farlig närhet när Kaj Widell vred ut hästen igen över upploppet, men man slutade tvåa. Tränar gör Jevgeni Ivanov, tidigare var det Andrei Vilkin i Ryssland som skötte den biten.

Trea slutade storfavoriten Zara Kronos, som satt i rygg på Luce Axe, men på sista bortre långsidan hamnade man i rygg på seg konkurrent. Över upploppet kom så luckan och avslutningen var vass, men det räckte "bara" till tredjeplatsen.

Flash Am är efter Lavec Kronos och undan Mystical Ann, den senare som hade stora framgångar hos Åke Svanstedt och tjänade två miljoner kronor. I aveln har det inte gått ett dugg sämre, hon är nämligen mamma till Oaksvinnaren Spoil Me, förutom söndagens vinnare Flash Am.

Uttagning tre/lopp 8
Om det är Erik Adielsson och Svante Båth som dominerar bland hingstarna och valackerna, går det att säga likadant bland stona, men där heter huvudfiguren Roger Walmann. I det tredje uttagningsloppet segrade Aleppo Pine (e. Maharajah) för Kenneth Haugstad efter perfekt resa i tredje ytter och rygg fram till 300 kvar.

Modern Pine Cone C.A. har lämnat tre avkommor, men Aleppo Pine är den enda som startat så här långt. Hon tog fjärde segern i femte starten och gjorde det på 1.16,4a/2.140 meter.

Tvåa i loppet slutade Loser On Loser för Björn Goop, efter resa i rygg på ledaren, tränar gör Fredrik Wallin. Trea i loppet blev finskfödda Daze, tränad av Markku Nieminen och körd av Santtu Raitala, efter resa i andra utvändigt.

Uttagning fyra/lopp 10
Roger Walmanns Solvallakollega Reijo Liljendahl tränar vinnaren av det avslutande uttagningsloppet. Twyla Face brydde sig inte alls om den otacksamma positionen utvändigt om favoriten Staro Miami. Denne var slagen redan på sista bortre långsidan och även om No Matter utmanade till slut för Erik Adielsson blev segern ohotad. Twyla Face är därmed fortsatt obesegrad felfri, efter fem starter. Muscle Hill är far, Acai Am mor.

Trea i loppet slutade favoriten Staro Miami, som trots att ha sett stenslagen ut på sista bortre långsidan, ändå höll till tredjeplatsen för Mika Forss.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.