Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följ med oss direkt från Elitauktionen

Foto: MATILDA ÖHRMAN
Foreign Rain gick för 950.000 kronor. Puffbildens Celtic Tiger gick för 800.000 kronor. Foto: MATILDA ÖHRMAN

2018 års Elitauktion är över. Se bland annat vilken uppfödning som det betalades 950.000, liksom 800.000 kronor för.

Publicerad:

Elitauktionen 2018 var tillbaka på Scandic Infra sedan ett par år av utflykter. Efter att ha backat när det kommer till medianen av försäljningssiffrorna i fjol, gick de sålda hästarna upp i pris i år. Däremot gick det från 88 procent sålt, till 83 procent i år. En osåld häst, liksom fjorton återköp.

Auktionens ljusglimt var ändå de flertalet unghästar som såldes för halvmiljonen eller mer. Under 2017 var sådana dyringar fem till antalet – i år slutade det med sju stycken, där Foreign Rain med sin prislapp på 950.000 kronor blev värst. Brodern till Knows Nothing och flerfaldiga miljonärerna Rocky Balboa och Muscles To Spare är såld till Stall Droad AB. Uppfödare till hästen är Thomas Lind-Holm. Modern Savvy Yankee har varit flitig i aveln. Född 1998 och totalt 13 avkommor har det blivit, första gången hon fölade var 2001.

Ett par andra intressanta hästar som såldes på auktionen var:
Space Trucking. Den första hästen på årets Elitauktion var Love You-sonen undan Baby Blue Yankee som bland annat lämnat Kax The Flax med knappt 200.000 kronor intjänat. Hästen såldes till Claes Sjöström på Solvalla för 120.000 kronor.

Den första riktigt dyra hästen blev den ende Ready Cash-avkomman på Elitauktionen. Real de Zeun undan miljonärskan Valnes Chilly, som bland annat tävlade framgångsrikt i Robert Berghs regi, såldes för en halv miljon kronor till hästägare hos Markus Pihlström på Bergsåker.

Det dröjde sedan inte länge innan det small till än högre. 800.000 kronor betalades för Bold Eagle-avkomman Celtic Tiger (bilden), uppfödd av Annemanna AB. Hästen är undan Darling Boko och Celtic Tiger är hennes första avkomma. Darling Boko tävlade framgångsrikt för Öystein Larsen och Ulf Stenströmer, bland annat. Storhästägaren Darko Stankovic var den som bjöd högst.

Day Or Night in var länge aktuell för Elitloppet, men galopper på sistone grusade de förhoppningarna. Hans halvbroder Elegant Ima (e. Maharajah) u. Ellie America, såldes för 775.000 kronor. Uppfödare Ingemar Alin, även ordförande i ASVT, köpare var Geir Vegard Gundersen i Norge. Ellie America själv sprang in över en miljon kronor och har förutom Day Or Night In även lämnat miljonärerna Orion Kronos och Razor Kronos liksom Catwalk In som bland annat slutade på pallen i en Breeders Crown-final. Från samma uppfödare, Ingemar Alin, kom även Excellent Ima (e. Trixton), som gick för 500.000 kronor. Modern Morguns Sweetheart tjänade själv över två miljoner kronor.

TV4-reportern Patric Skoglund bjöd hem Bold Eagle-avkomman Donttellmeagain. Modern Possesive Lilly har lämnat miljonärerna Donttellmewhattodo och Donttellmeanymore. 500.000 kronor kostade stoet, som är uppfödd av familjen Oscarsson, med Jim i spetsen.

Den dyraste Readly Express-avkomman då? Jo, Hulken Sisu kravlade sig över halvmiljonstrecket och landade till slut på 525.000 kronor. Modern Marionette var själv ostartad, men mormor Gracious Lobell lämnade idel ädel bra hästar. Däribland Mom's Millionaire som i sin tur lämnat dollarmiljonärskan Snow White, Sverigebekantingen Hillustrious och Thats All Moni. Flaata Stable APS var det som slog till på Sisyfos Breeding AB:s hingst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.