Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Följ uttagningarna i Derbystoet

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Alla uttagningslopp till Derbystoet 2016 är i mål. Så gick det!

Publicerad:

Lopp 1:
Vi inleder med en favoritseger. Örjan Kihlström hittade andra utvändigt med Daniel Redén-tränade In Toto Sund och styrde på i tredjespår med 500 meter kvar till mål. Väl där plockade hon ned ledaren Kryssa Futura, som kördes till tät i starten, relativt enkelt.

Kryssa Futura öppnade snabbt från sitt femtespår och tryckte sig förbi M.T.Klara i ingången av första sväng. Tomas Malmqvists häst öppnade första 500 efter 1.10,9 och fick sedan dämpa tempot rejält och ekipaget varvade på blygsamma 1.15,0. Tempot skärptes ordentligt sista 800 och köhästarna kom aldrig in i matchen. Kryssa Futura kunde inte freda sig mot favoriten In Toto Sund den sista biten, men höll ändå bra och tog hand om den andra finalplatsen.

Segertiden för In Toto Sund skrevs till 1.12,9a/2.140 meter.

Vidare till final:
In Toto Sund-Daniel Redén
Kryssa Futura-Tomas Malmqvist

Lopp 2:
Det var inget snack om saken. Robert Berghs Timbal gjorde comeback efter flera månaders frånvaro och fick knappast någon enkel uppgift. Det fyraåriga stoet kördes fram först utvändigt om ledaren First Love Boko efter 400 meter. Jörgen Westholm valde att köra i tät med sin häst och öppnade första 500 på 1.10,5 och varvet på 1.12,9.

900 meter från mål attackerades det från kön, men slutstriden skulle handla om täthästarna. Med 400 meter kvar tryckte sig Timbal förbi ledaren och gick undan till en enkel seger. Med till final också Svante Båths Trading som avslutade vasst från andra utvändigt.
– Hon är enormt bra och har verkligen inte ärvt någon pingislunga. Hon tål att gå hur långt som helst i loppen. Jag har kört några bra jobb med henne hemma och hon har känts väldigt rejäl, säger Robert Bergh.

Timbal noterades för segertiden 1.12,4a/2.140 meter.

Vidare till final:
Timbal-Robert Bergh
Trading-Svante Båth

Lopp 3:
Princess Face och Magnesia var huvudet högre än övriga och gick enkelt vidare till final från det här försöket. Princess Face övertog ledningen efter 300 meter och behöll den positionen hela vägen in i mål. Tillsammans med sin tränare Lutfi Kolgjini öppnade ekipaget första 500 meterna på 1.13,5 och varvet på 1.14,0. 

Oskar J Andersson styrde på från tredje utvändigt med Jörgen Westholm-tränade Magnesia med 500 meter kvar och var långt före de bakomvarande i mål. Magnesia närmade sig också Princess Face med snabba steg den sista biten, men hann inte hela vägen fram.

Princess Face vann loppet på 1.12,9a/2.140 efter en snabb avslutning.

Vidare till final:
Princess Face-Lutfi Kolgjini
Magnesia-Jörgen Westholm

Lopp 8:
Favoriten Spoil Me galopperade bort sig innan bilen släppte fältet. Något överraskande kunde Peter Untersteiner hålla uppe ledningen med Otrobanda från sitt innerspår och tredjehandsfavoriten vann sedan det här försöket väldigt enkelt. Mycket betrodda Faloria Boko fick en oerhört tung resa med tredjespår i 09-tempo första 500 för att sedan köras först utvändigt om ledaren resterande delen av loppet. I rygg på Otrobanda gottade sig André Eklundh med Lars I Nilsson-tränade Lady Cash och den duon hade inget som helst problem att hänga med som tvåa in i mål.
– Detta är en ängslig och svår häst, men skötaren har gjort ett bra jobb med henne. Jag fattade ingenting från start. Hon har öppnat som en snigel, men jag la spöet på henne och chansade lite idag och fick ett fantastiskt gensvar, säger Peter Untersteiner.

Otrobanda noterades för den fina segertiden 1.12,0.

Vidare till final:
Otrobanda-Peter Untersteiner
Lady Cash-Lars I Nilsson

Lopp 9:
Caresse öppnade bäst, men släppte sedan över ledningen till Darling Hornline och Per Nordström i samband med att fältet öppnade första 500 efter 1.10,2. Casmira kördes fram först utvändigt om ledaren med 1250 meter kvar till mål och gav andra utvändigt till 10 Going Diablo och tredje utvändigt till Stochampionatvinnaren Galaactica. Varvet öppnades efter 1.13,1.

Med 500 meter kvar till mål gick köhästarna på i tredjespår. Pandora Face drog tåget och fick med sig Going Diablo och Galactica i rygg. Den trion var dock för sent ute. Darling Hornline gick undan enkelt och noterades för segertiden 1.12,2a/2.140 meter och med till final gick också Björn Goop med Caresse.
– Det var väldigt härligt att få sätta dit henne på hemmabanan. Jag är väldigt nöjd. Det var naturligtvis en väldigt bra placering som försvann i och med galoppen i Stochampionatet och jag hoppas att vi ska kunna ta revansch nu i finalen, säger Per Nordström.

Vidare till final:
Darling Hornline–Per Nordström
Caresse–Björn Goop

Lopp 12:
I det sista försöket av Derbystoet kördes storfavoriten Tunika till ledningen efter 350 meter. Den Tomas Malmqvist-tränade hästen öppnade första 500 meterna efter 1.12,6 och varvet på 12,5. Med varvet kvar sände Robert Bergh iväg med sitt nyförvärv Cayenne Ovel som landade utanpå Tunika 900 meter från mål. Den duon ryckte ifrån det övriga fältet under sista varvet och det var aldrig någon diskussion om vilka två hästar som skulle ta hand om de två sista finalplatserna. Tunika vann loppet på segertiden 1.12,8a/2.140 meter.

Vidare till final:
Tunika–Tomas Malmqvist
Cayenne Ovel–Robert Bergh

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.