Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så var försöken till Derbystoet

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Ultra Bright tog sig enkelt vidare till final. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Under onsdagskvällen kördes fem uttagningslopp till Derbystoet. Så gick loppen till.

Publicerad:

Fredrik Persson och Ultra Bright (e. Zola Boko) vann Stochampionatet för en månad sedan. Idag var stoet tillbaka på tävlingsbanan och hon tog en enkel spetsseger i ett uttagningslopp till Derbystoet när hon vann med krafter kvar på 1.13,0a/2.140 meter. Från rygg på ledaren följde även Unstirred Drink med till final medan Unter Uns blev trea och får hoppas på seedningen.
– Hon kändes underbar och det känns som att hon gått framåt ännu mer efter segern senast, sade Fredrik Persson.

Vidare till final:
Ultra Bright–Fredrik Persson
Unstirred Drink–Svante Båth

Thomas Uhrbergs Mulligan (e. Maharajah) imponerade mycket när hon tog hem sitt uttagningslopp till Derbystoet. Thomas Uhrberg sände fram sin häst först utvändigt om ledaren Violet Hill drygt 1200 meter från mål, men lämnade alla konkurrenter på behörigt avstånd i sista sväng. Roger Walmanns Caddie Lisieux satt länge sist, men avslutade bra till andraplatsen.
– Det här var väldigt trevligt måste jag säga. Det började gå sakta och jag klev fram lite lugnt och försiktigt och hon gick riktigt fort sista 200 meterna. Om någon häst har stort A i uppförande och hur man beter sig så är det denna hästen. Hon är fantastiskt klok och förnuftig, sade Thomas Uhrberg.

Vidare till final:
Mulligan–Thomas Uhrberg
Caddie Lisieux–Roger Walmann

Cash Crowe (e. Ready Cash) galopperade bort sig i Stochampionatet senast och det höll på att bli en repris även i uttagningsloppet till Derbystoet då Cash Crowe tog ett par galoppsteg i starten. Hon ställde sig dock, men hamnade bland de sista i fältet. Johnny Takter sände sedan framåt 1200 meter från mål och trots att hon blev hängandes där under resterande delen av loppet kunde hon gå undan till en enkel seger. Segertiden skrevs till 1.12,2a/2.140 meter och sista två varven gick efter 1.11,7.
– Det blev en jäklig jobbig väg till seger. Det är en fantastisk häst. Hon har väldigt mycket trav i sig, men spåret var kanske det sämsta tänkbara och det blir det nog inte i finalen... Det blev tufft upplägg, men jag körde aldrig på henne under loppet. Hon är helt fantastiskt, sade Johnny Takter.

Vidare till final:
Cash Crowe–Petri Puro
Uncertain Age–Tomas Malmqvist

Bugatti Brick (e. Andover Hall) gled till ledningen efter ett halvvarv och kunde sedan dämpa farten ordentligt och varvade på behagliga 1.14,7. Under slutrundan skärptes tempot ordentligt och Bugatti Brick kunde enkelt på undan den sista biten. Från rygg på ledaren hängde Bella Mont med till andraplatsen.
– Mycket bra. Hon har utvecklats mycket i år. En stor och kraftig häst som vi har tagit det lugnt med tidigare, men som varit med i många finaler i år, sade Timo Nurmos.

Vidare till final:
Bugatti Brick–Timo Nurmos
Bella Mont–Ken Ecce

Efter drygt 450 meter övertog Johnny Takter och Fantasy River (e. Ready Cash) över ledningen från Flo Jo Keeper. Halvvarvet gick efter 1.10,0, men efter det fick ledaren dämpa tempot något och varvet gick efter 1.12,7. I slutsvängen ryckte ledaren åt sig ett par längder och segern blev till sist säker. Där bakom inkom Come And Dream och Christoffer Eriksson på andraplats efter en fin invändig spurt.
– Hon kändes otroligt fin och har kommit tillbaka till att vara den häst vi hoppades hon skulle vara tidigare. Hon kom i mål med krafter kvar, sade Johnny Takter.

Vidare till final:
Fantasy River–Ola Samuelsson
Come And Dream–Tomas Malmqvist

De två bäst seedade treorna till final:
Flo Jo Keeper–Björn Goop
Unique Juni–Hans R Strömberg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.