Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Folk frågar om de behöver evakuera hästar"

Foto: Privat
Hästägaren och brandman Tommie Stener. Foto: Privat

Hallå där…
…Tommie Stener, 35, hästägare och brandman som kämpat mot elden runt Ljusdal i Hälsingland de senaste dagarna, som P4 Gävleborg tidigare uppmärksammat.

Publicerad:

Hur är status för dagen?
– I går kväll klockan 23 så drog de tillbaka oss till lokala stationen för ordinarie verksamhet faktiskt, då nu bidrar vi med lokalkännedom på staben.
Har djur behövt evakueras den senaste tiden?
– Ja, ett par gårdar i Enskogen. Men ofta har kommunikationen varit väldigt bra och vi har, i god tid, haft en prognos för när evakuering senast måste ske, så det har funnits tid för djurägarna.

"Djuren gått in självmant"

– Däremot är det en del folk som ringt och frågat om de behöver evakuera hästar och får till exempel.
Hur klarar djuren det här läget med rök och värme?
– Dels har en del djur gått in i stallbyggnader självmant samtidigt som ägare har försökt att ha dem inomhus i den mån det går.

Deläger travhäst

Du själv är hästägare – berätta!
– Jag är delägare i det treåriga stoet Olympique Girl som tränas av Krister Jakobsson.
Har du varit hästägare länge?
– Nej. Jag var på Bollnästravet där det lottades ut 1/25-delar i henne och mitt namn drogs ur en tunna med många hundra intressenter. Det verkade roligt och jag ville se om jag skulle bli mer intresserad genom att vara hästägare.

Drömmer om V75

…och hur har det blivit med det?
– Jo, lite mer. Jag brukar spela V75 och det skulle ju vara ännu mer intressant om man är med och äger en häst som lyckas ta sig så långt.
Lycka till med hästen och släckningsarbetet!
– Tack!

P4 Gävleborg har tidigare uppmärksammat Tommie Stener.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.