Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fölston dyrast på auktion

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Under tisdagskvällen avslutades ASVT:s internetauktion för januari.

Publicerad:

Dyrast på gårdagens internetauktion blev fölstoet Oblige Ås (e. Scarlet Knight) med Mack Lobell som morfar. 15-åringen såldes för 152 000 kronor till Långeruds Gård. Oblige Ås har lämnat V75-vinnaren Pokemon Ås och hon är nu dräktig med Trixton.
Näst dyrast blev Muscles Yankee-dottern Feel The Muscle med Conway Hall som morfar. Det sjuåriga stoet har inga tidigare avkommor och hon gjorde sin senaste start i oktober förra året. Priset blev 144 000 och köpare var Bengt Wall.
Ytterligare ett fölsto gick för ett sexsiffrigt belopp, nämligen Nurse Conway (e. Conway Hall) med Speedy Crown som morfar. 14-åringen såldes för 100 000 kronor till en anonym köpare. Nurse Conway är dräktig med Yankee Glide.
Av totalt 55 hästar var det 24 som såldes till snittpriset 41 000 kronor. 15 hästar blev osålda och 16 hästar gick åter. 

Fullständigt auktionsresultat finns under relaterade filer längre ner på sidan. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.