Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förlust för Muscle Hustle – Donatomite vann fartfest

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Donatomite vann på Jarlsberg på lördagen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Bergh jagade en elitloppsbiljett i Norge, men fick se sig besegrad bakom Muscle Hustle. Frode Hamres Donatomite tog hem lördagens sprinterlopp på Jarlsberg.

Publicerad:

Muscle Hustle var inte som bäst. Han gick över i passgång ryggen på Donatomite och var en besvikelse. Vinnaren Donatomite travade 1.10 blankt och vann med fyra längder tillsammans med tränaren Frode Hamre.
– Det är trevligt att vinna lopp. Donatomite var mer positiv i dag än tidigare. Han verkade avslappnad och fin, nästan överraskande lugn. Nu är hela hsäten i balans, sade Hamre efter loppet.

Segern och segertiden väcker förstås elitloppsspekulationer, men den dörren stängde Hamre igen.
– Donatomite ska inte till Solvalla. Nästan uppgift är Bjerke Cup om tre veckor. Han slipper turen till Stockholm, dessutom är hästen inte lätt att resa med, avrundade Hamre.

Våldsam öppning

Muscle Hustle var nära att ta hand om ledningen i sprinterloppet för eliten, men Donatomite satt frambenen emellan och behöll tätpositionen efter att ha travet 1.07 första 500 meterna. Därefter visade klockan 1.09,8 vid varvspasseringen. Muscle Hustle hamande i rygg på ledaren, men blev dessvärre diskad för passgång som måltvåa.

Bekymmer för kulltoppen

Fjolårets norske kriterievinnare, Hard Times, var också ute på Jarlsberg på lördagen, men fungerade inte som han skulle. Fyraåringen travade illa, felade tre gånger på vägen och såg långt ifrån kurant ut. Här har ägaren och tränare, Ola Åsebö från Sundsvall, en hel del att fundera över.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.