Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fornaboda stormskadat

Foto: MIA TÖRNBERG
Fornabodas huvudbyggnad på publikplats, med skärmtaket. Foto: MIA TÖRNBERG

Fornaboda travbana i Lindesberg stormskadades natten till söndagen. Ett skärmtak lossnade och landade på riksvägen som går strax utanför banan.

Publicerad:

- Det måste ha varit stora krafter igång, och det är bara att tacka högre makter för att det inte kom någon bil körande på vägen när taket lossnade, säger banmästaren Benny Nilsson.

Det som blåste sönder var ett skärmtak som finns över ”utetoton” på huvudbyggnaden på Fornabodas publikplatser. Detta är beläget ”inåt”, mot banan.

- En bit av taket så att säga lyfte, blåste över huvudbyggnaden och landade på riksväg 50 som går här strax utanför, berättar Benny Nilsson.

Larmet kom till polisen klockan 03:45 natten till söndag, och polisen fick stänga av vägen under ungefär en timmes tid i väntan på röjningsfordon eftersom vägen var blockerad av takresterna.

- Eftersom det var ”utetaket” som blåste sönder så har vi inga skador på installationerna, eller vattenskador. Men det är en hel del röjnings- och reparationsarbete att göra ändå, säger Benny Nilsson.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.