Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förre världsrekordhållaren laddas mot comeback

Foto: Mats Hansson/ALN
Enough Talk deltog i Elitloppet tre gånger och blev trea 2008. Här inför sitt försök 2010 med Johnny Takter i sulkyn. Foto: Mats Hansson/ALN

Han var den förste travaren att gå under drömgränsen 1.50 på en milebana och har deltagit i Elitloppet tre gånger. Nu är den förre världsrekordhållaren Enough Talk på väg tillbaka till tävlingsbanan.

Publicerad:

Enough Talk (e.Enjoy Lavec) var en gång i tiden världens snabbaste travare och det var under hösten 2008 som han skrev in sig i historieböckerna för alltid. Med Ron Pierce i sulkyn travade han 1.49,6 (1.08,1) runt milebanan Colonial Downs i Virginia. Drömgränsen var sprängd och Donato Hanovers och Giant Diablos tidigare världsrekord utraderat på samma gång. 

Tidigare samma år hade han tagit en tredjeplats i Elitloppet med Ron Pierce och en andraplats i Copenhagen Cup. Valacken fick chansen i Elitloppet även 2009 och 2010, dock utan att räcka till final.  

Enough Talk gjorde sitt "sista" lopp 2012 som nioåring och efter en halsoperation samma år avslutades tävlingskarriären officiellt år 2013. Då hade han vunnit 33 av 100 starter och tjänat drygt 1,8 miljoner dollar för sin tränare och ägare Peter Kleinhans. 

Men historien slutar inte riktigt där. Kleinhan har hållit i gång Enough Talk de senaste åren och i höstas fick den gamle stjärnan ett par hårdare pass för att bli av med några extrakilon. Han svarade så pass väl att Kleinhan beslutade sig för att sätta hästen i träning hos vännen John McDermott. Nu siktas hästen mot start i amatörlopp.
- Enough Talk ser ut som världens lyckligaste kille. Och vi känner att vi borde ge honom en chans till på banan och se om han vill tävla igen. Jag har inga förhoppningar om några nya rekord, utan skulle han räcka bra i amatörlopp så skulle det vara väldigt roligt, säger Kleinhans till harnesslink.com. 
– John säger att det går inte att se att Enough Talk är 14 år. Han älskar sin träning och gör det jättebra just nu. Jag är bara glad att hästen har roligt och att John har roligt, konstaterar Kleinhans till samma sajt.

Ett nytt kapitel, om än ett mer lättsamt sådan, kan därmed börja för Enough Talk som får tävla till och med 15 års ålder i USA. När comebacken sker är i skrivande stund inte klart.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.