Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Forsberg: "Inte alltid vi svenskar gör det"

Hallå där…
…Jörgen Forsberg, vd på Solvalla.

Publicerad:

I går var det ”Grand Opening” för era tisdagstävlingar – hur är känslan dagen efter?
– Nu är jag ju givetvis partisk men alla som jag pratade med var fantastiskt nöjda, sen vill man alltid ha än mer publik så klart. Som upplägg och evenemang tyckte jag det var lyckat och känslan var att vi hade en bra mix mellan nya och vana besökare.
Publiksiffran – 1.241 – var er hittills bästa och nästan en fördubbling av snittet tidigare.
– Vintertid är det nog här någonstans man får ha som mål att komma upp med. De här människorna som står utomhus får man ju helt enkelt inte i januari. Kongressen var nästan utsåld, så det var positivt.

"Lagom tjo och tjim"

Stämningen i Kongressen – var det en ”levande miljö”?
– Ja, det tycker jag. Lagom tjo och tjim, inte som en lördagseftermiddag men klart positivt. Framför allt när publiken brast ut i spontana applåder till Readly Express ägare och tränare. Det är inte alltid vi svenskar gör på det viset.
Det var premiär för ett erbjudande till hästägare och uppfödare med startande häst att bli bjudna på mat i Kongressen, hur många nappade på det?
– Det vet jag faktiskt inte än, jag väntar på den specifikationen från restaurangen. Initiativet är såväl Svensk Travsports som Margareta Wallenius-Klebergs, så Solvalla ska inte ta åt sig all cred där.

Spanskt tema i pipeline

I går var också första gången som ert ljud inte sändes i ATG-Live när ni hade er expertpanel. Har ni fått reaktioner på det?
– Jag har egentligen inte hört varken negativt eller positivt. Det är så här vi velat ha det, att bygga ett arrangemang för publiken på plats.
När är nästa ”större” event under era tisdagar?
– 20 februari då vi kör Kriterie- samt Solvallaserien, då kommer det att vara ett spanskt tema i Kongressen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.