Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Försenad start i Boden – man ska i alla fall prova

Foto: null
Det är oklart om tävlingarna i Boden kan fullföljas. Men man ska prova.

Fyra lopp är körda i Boden och det senaste beskedet är att man ska försöka tävla vidare.

Publicerad:

En extrem temperaturväxling från många grader minus till varmgrader är boven i dramat. Den spolade isbanan har börjat luckrats upp och just nu går det inte att låta hästarna tävla.
– Vi har till att börja med skjutit upp GS75-starten till 16.00. Banan håller inte på vissa ställen och nu försöker vi skrapa bort det material som ej fäster. En del aktiva är positiva till att fortsätta, andra inte. Jag har också full förståelse för de tränare som redan nu strukit sina hästar, sade Bodentravets travbanechef David Zimmer för en kvart sedan i ATG Live.

Banan kan nu bli något av en blandad is- och vintergrusbana. Om banveterinären ger sitt klartecken.
– Vi kommer inte att köra tävlingarna under några pajasliknande förhållanden, så får det hur som helst inte bli. Jag ska nu närmast prata med ännu fler aktiva och sedan får vi se, fortsatte Zimmer.

Alldeles nyligen kom nya uttalanden från Zimmer:
– Ungefär 90 procent av banan är bra, det är en kurva som är problemet. Vi ska dock försöka köra vidare och börjar med GS75-1 16.00. Sedan får vi se hur det går.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.