Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Försöker fälla norske segerstaplaren

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Krister Jakobsson kommer med två bra hästar till Östersund ikväll. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Krister Jakobsson åker till Östersund med två hästar som båda ska ses med segermöjligheter. I stayerloppet har han en vass spurtare som ska försöka sätta stopp för en norsk gästs långa segerrad.

Publicerad:

Först ut är fyraårige Tom Frontline (V64-3), som inlett karriären med två segrar och en tredjeplats på tre försök. Tredjeplatsen i debuten togs från dödens och efter det har han tagit två spetssegrar. Nu har han bakspår och får därmed attackera bakifrån för första gången. Ulf Ohlsson kör som vanligt och det är dessutom debut över kort distans.
- Tom Frontline har gjort det väldigt bra varje gång och kommer bli ännu bättre framöver, men han är kanske fortfarande lite för orutinerad för den här uppgiften. Han har varit lite trög hittills och från det här läget kräver jag ingenting den här gången. Den här gången kommer jag nog lätta honom från järnskor till lättmetall, säger Krister Jakobsson.

I stayerloppet har Krister Chip Dealer (V64-5) till start. Hästen gör tredje starten i hans regi och senast spurtade han fint bakom Raz Mackenzie och Labero Broline. Ikväll står han med 40 meters tillägg i ett lopp som körs över grunddistansen 2.640 meter. Loppets favorit, Baritron, startar från innerspår på start och jagar sin sjunde raka seger.
- Chip Dealer var jag väldigt nöjd med senast. Den här uppgiften ser bra ut på pappret, men Baritron verkar ju väldigt bra och blir kanske svårfångad. Chip Dealer känns fin i träningen och kommer nog göra bra lopp igen, och jag hoppas att vi ska kunna ge norsken en match, säger Krister Jakobsson.

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.