Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Först i mål - men diskades

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

Resolve var klar favorit i Elitloppet Playoff men blev diskvalificerad efter att Åke Svanstedt styrt utanför bangränsen på upploppet.

Publicerad:

Resolve stack direkt till ledningen men släppte mitt i loppet till andrahandsfavoriten JL Cruze och John Campbell. In i sista kurvan gick Resolve i klinch med ledaren och stack över upploppet iväg till en säker seger - trodde alla.

Men efter en längre överläggning bland bandomarna diskvalicerades Åke Svanstedt och Resolve efter att ekipaget kört utanför bangränsen på upploppet. Segern gick istället till Bee A Magician med Brian Sears.

Efter loppet avslöjade dock Solvallas sportchef Markus Myron att Resolve trots den uteblivna segern kommer att få en inbjudan till Elitloppet.
– Jag kommer att bjuda in hästen så fort jag träffar Åke efter loppet. Jag tycker att hästen var helt fantastisk, säger Markus Myron.

Åke Svanstedt efter loppet:
– Hästen var jättefin och jag hade taktiken klar på förhand. Jag tänkte att om jag höll tempot uppe så skulle kanske inte JL Cruze  komma. Men det gjorde han ändå. Det blåste emot något otroligt på upploppet men jag märkte inte att vi var innanför pinnarna. Han brukar inte bryta någonting. Formmässigt så har allt gått planenligt. Hästen var jättefin.

Inbjudna till Elitloppet:
Timoko
Your Highness
Oasis Bi
Un Mec d'Heripre
Propulsion
Bee A Magician
Resolve
Delicious U.S. (kommer inte till start på grund av skada)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.