Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Först Kriteriet – nu väntar kval med elitloppshäst

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Rikard N Skoglund. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Bara ett par dagar efter Svenskt Travkriterium får Skoglund chansen bakom en derbyvinnare.
– Kul att få känna på en sådan kanon, säger kusken.

Publicerad:

I går chansade han invändigt med Timo Nurmos Global Wise Guy i Svenskt Travkriterium. På fredag hoppar Rikard N Skoglund upp bakom Noralf Braekkens norske derbyvinnare Juliano Rags (e. Juliano Star). Tioåringen var med i Elitloppet 2014 och var då femma i ett försök som vanns av Panne de Moteur. 
– Ska jag köra den? Det visste jag faktiskt inte… Spännande! Nu är det ju ett kvallopp, men det ska bli kul att få känna på en sådan kanon, säger Rikard N Skoglund.

Juliano Rags, med 2 576 935 kronor på kontot, flyttades till Fabrice Souloys träning under 2014 och sedan vidare till Göran Antonsen under fjolåret. Hos den senare blev det bara två starter och nu är hingsten alltså tillbaka hos Noralf Braekken.
– Hoppas att han kommer tillbaka i samma form som han hade förut. Då tycker jag nog att det är Norges bästa häst.
Kvalloppet går innan kvällstravet i Östersund nu på fredag.

"Fasen vad läckert"

Drygt ett dygn efter kriteriet är det en nöjd Rikard N Skoglund som svarar i sin telefon.
– Det känns bra. Vi hade lite oflyt och gick i mål med krafter kvar. Nu känns det bra att ha kört Kriteriet och det är bra för min utveckling. Både innan, under och efter loppet så är det väldigt mycket runtomkring.
Hur upplevde du det?
– Trots att det var en stor grej som jag hade drömt om så var jag inte nervös innan loppet. Det slog mig faktiskt först i defileringsvolten, hur många gånger man själv har suttit och tittat på defileringen. ”Fasen vad läckert”, tänkte jag.
– Jag tycker att det är stort av Nurmos att ge mig chansen att känna på hetluften. Man har brutit den barriären. Redan i loppet efter, när jag åkte ut med Under The Counter, så insåg man hur mycket mer avslappnad man var inför en Diamantstofinal när man har kört Kriteriet. Normalt sett är det ju ett sådant lopp man hade laddat för hela dagen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.