Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Först Norge – sedan Finland

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Makethemark reser först västerut, därefter i motsatt riktning. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Nästa helg ska Makethemark vara med i Ulf Thoresen Grand International och två veckor senare väntar ännu en grupp I-löpning. Petri Salmelas stjärna är klar för det klassiska sprinterloppet i finska S:t Michel.

Av: David Grudd, Timo Mahlamäki
Publicerad:

Årets upplaga av St. Michel-ajo avgörs den 21 juli med 80.000 euro i förstapris. Dessutom tillkommer en bonus på 10.000 euro om segraren slår Varennes banrekord på 1.09,3 över 1.609 meter.

I fjol vann Daniel Redéns Heavy Sound och även i år finns chansen till svensk seger. Makethemark tar nämligen plats bakom bilen, skriver Hevosurheilu

Elitloppstrean var tvåa i Norrbottens Stora Pris vid sitt senaste framträdande och ska härnäst till Jarlsberg för Ulf Thoresen Grand International den 7 juli.
– Han har tagit de senaste starterna otroligt bra. Efter Boden fick han vila lite, men nu har han jobbat igen i veckan, berättar tränaren Petri Salmela för Hevosurheilu.

Den finska tidningen skriver vidare att S:t Michel-banan gjort klart med två andra hästar: elitloppssexan Next Direction och tvåan i Sweden Cup, Chief Orlando.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.