Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första årssegern för Lugauers fyraåring

Foto: ANNA PERSSON
Foto: ANNA PERSSON

V64 ÅBY Han tillhörde de bättre i kullen som treåring, bland annat kvalade han in till E3-finalen på Sundbyholmstravet.
Under 2017 har det däremot gått trögare för Conrad Lugauers Ferrari River – under torsdagen kom årets första seger.

Publicerad:

Att Ferrari River har att brås på, är en sak som är säker. Brodern till miljonärer som Perfectly Enough och Barracuda River, inledde också karriären starkt, men som fyraåring har det mestadels strulat. I ett lopp över tre varv visade hästen att han blir att räkna med i diskussionerna kring Derbyt senare i år. Trots småknivigt utgångsläge i spår 13 bakom bilen, lyckades han fälla samtliga konkurrenter över upploppet.
– Så här i efterhand kan jag konstatera att hästen inte varit så stabil i år som vi har behövt. Han är lite envis av sig, men i vissa lopp har han även suttit fast, så visst har jag känt i honom att han varit bra i ordning. I grunden handlar det ju om en jättefin häst, sade Lugauer efteråt.
Segertiden skrevs till 1.15,4a/3.140 meter och hästen vann över konkurrenter som Marciano och Ragazzo da Sopra.
– Han kändes fin och stark hela vägen, slutvarvet var rejält, så jag är jättenöjd. I dag visade han rätta kapaciteten, så jag tror han är värd att matchas mot Derbyt, han visade att han nog ska kunna vara med där, fortsatte Lugauer.
Det var hästens fjärde seger i 19:e starten och totalt har han, med sina 40.000 kronor intjänade under torsdagens lopp, tjänat 413.500 kronor.

Solberg och Gundersen från spets
I finalen av Summer Meeting Talents 2017 gick segern till Norge. Magnus Teien Gundersen satt upp bakom landsmannen Fredrik Solbergs Ingemar Palema och det märktes tidigt att det var de som skulle vinna. Marginalen till tvåan i mål blev stor, efter att Ingemar Palema fått bestämma i beskedeligt tempo i spets.
– Det här var härligt. Jag har sagt hela veckan att vi skulle leda det här loppet från start till mål, så det var skönt att det höll, sade tränare Solberg efteråt, mannen som även tränar stjärnan B.B.S.Sugarlight.
– Det här var härligt. Att vinna på Åby är roligt, det är första gången jag gör det. Anledningen till att det går så bra? Jag kör väldigt fina hästar, åt väldigt duktiga tränare och sedan har jag fått chansen av många hästägare med bra hästar. Det gör mycket, berättade Teien Gundersen som även kunde konstatera att han för segern fick en studieresa värd 20.000 kronor.

Två treåringar stack ut
Tävlingsdagen bjöd även på insatser av två treåringar, som stack ut en aning. I Raja Mirchi-sonen Spickleback Face ser Robert Bergh ut att ha någonting för årgångsloppen. Kim Eriksson satt i sulkyn vid torsdagens seger, den tredje totalt på fem starter, och hästen kom i mål på tiden 1.15,0a/2.140 meter.
I det nionde loppet visade danske Lars Marcussen upp en talang utöver det vanliga i Candy la Marc (e. Scarlet Knight). Birger Jörgensen satt i sulkyn och man vann på 1.17,3/2.140 meter. Motståndet var visserligen inte hårt, men hästen tog karriärens fjärde seger i femte starten och gjorde det dessutom på mycket enkelt sätt.

Dagens vinnare:
Lopp 1: Even's First Boy (e. Ken Warkentin), Iina Aho (Flemming Jensen).
Lopp 2: O.M.Dont Cry (e. Improve Ås), Björn Goop.
Lopp 3: Ingemar Palema (e. Symphonic Hanover), Magnus Teien Gundersen (Fredrik Solberg).
Lopp 4: Makera (e. Make It Happen), Henriette Larsen (Peter Untersteiner).
Lopp 5: Spickleback Face (e. Raja Mirchi), Kim Eriksson (Robert Bergh).
Lopp 6: Västerboonthenews (e. Credit Winner), Johnny Takter (Patrik Södervall).
Lopp 7: Ferrari River (e. Raja Mirchi), Conrad Lugauer.
Lopp 8: Död löpning mellan Ambon Degato (e. Donato Hanover), Johan Untersteiner och Cosmorita (e. Super Photo Kosmos), Stefan Söderkvist (Magnus Dahlén).
Lopp 9: Candy la Marc (e. Scarlet Knight), Birger Jörgensen (Lars Marcussen).
Lopp 10: Ursus Brodde (e. Korean), Sören Boel (Göran Kristiansson).
Lopp 11: Uno Piccolino (e. Fräkke Frederik), Kevin Svedlund (Flemming Jensen).
Lopp 12: X.L.Bygg Palema (e. Symphonic Hanover), Mikael J Andersson (Pär Hedberg).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.