Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första barfota runt om i år

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Laurentius Romeo ska tävla barfota runt om för första gången i år. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Per Linderoth åker til Rommetravet med två hästar idag där Laurentius Romeo ska försöka utmana favoriten Fashion Diva i V4-3.

Publicerad:

Per Linderoth skulle ha haft även Maya Gold till start i V4-2, men hon är struken.
– Tyvärr så trampade hon sig i förra loppet på Dannero. Allt var dock som vanligt i intervallerna i förra veckan, men sedan svällde hon upp i benet och därför kan hon inte starta idag, säger Per Linderoth.
Starta kan däremot Laurentius Romeo göra och det har han gjort tre gånger tidigare i år.
– Han har varit lite svår att få igång. I årsdebuten var jag halvnöjd och näst senast i Umeå var han lite seg. Senast blev allt bara fel och mer än så behöver jag inte säga om den starten. Idag blev läget intressant och helst skulle jag vilja ha ryggen på Fashion Diva, det var drömscenariot.
Till dagens start blir det också lite ändring i balansen.
– Han får tävla barfota runt om för första gången i år och det gjorde han med framgång flera gånger förra året. Det blir halvstängt huvudlag som senast, men han hade öppet huvudlag i årets två första starter. Han får tävla vidare med vanlig vagn, jänkarvagn har han bara haft en gång och det var vid Dannerostarten förra året.
Efter V4-omgången har Linderoth ytterligare en intressant häst till start. Det är i lopp 8, V5-3, som Jeppas Olivia är med.
– Det är en fin häst som varit struken för halsinfektion efter senaste loppet. Hon behövde inte vila mer än en vecka och ska inte ha tappat så mycket på det. Det är en häst med fin utvecklingskurva och som står bra inne i loppet. Jag tycker Jeppas Olivia är en bättre vinstchans än Laurentius Romeo, säger Per Linderoth.
 

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.