Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första mötet mellan Souloy och Uvabäck

Foto: Mats Hansson/ALN
Foto: Mats Hansson/ALN

Fabrice Souloy är avstängd i ett års tid i Frankrike.
Till den skandinaviska utredningen har Souloy anlitat advokat Staffan Uvabäck som, för första gången, ska träffa Fabrice på onsdag.
– Vi ska gå igenom vad advokaten i Frankrike fått fram och vad den italienske veterinären har att säga, berättar han.

Publicerad:

Utredningar i dopingärenden har visat sig vara en lång process. I Frankrike föll domen dock ganska kvickt vilken blev ett års avstängning och 15 000 euro i böter för Fabrice Souloy efter att Lover Face lämnat ett positivt dopingprov med substansen kobolt. Om ett par månader väntas dom falla från norskt och svenskt håll avseende kobolthärvan. I mitten av november berättade bloggen Trottosport att Souloy anlitat advokaten Staffan Uvabäck som tagit sin an många ärenden kopplat till travsporten de senaste åren.

Träffar Souloy på onsdag
Uvabäck befinner sig i Frankrike och ska under onsdagen träffa Fabrice för första gången.
– Ja, det stämmer. Vi ska gå igenom vad advokaten i Frankrike fått fram och vad den italienske veterinären har att säga, säger Uvabäck som fortsätter:
– Jag vill helt enkelt gå igenom vad de fått fram för underlag samt bli mer informerad i Lover Face-ärendet också.
Du arbetar med allt fler ärenden inom travsporten och är själv hästägare – är det moraliskt givet för dig att ta dig an alla uppdrag?
– Det har jag inga funderingar på, jag är lika upprörd över dopingärenden som andra, mitt uppdrag är att försvara personen, komma fram till om det är avsiktligt eller inte. Skulle jag lägga in moraliska aspekter i till exempel grova våldsbrott skulle jag inte kunna ta mig an särskilt många ärenden, det fungerar så att man har rätt till ett juridiskt ombud, avslutar han.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.