Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern hos Malmqvist

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Tomas Malmqvist nyförvärv tog första segern på svensk mark.

Publicerad:

Tomas Malmqvist satte upp Kim Eriksson på treårige Zohar Font ( e. Varenne), som efter en stark sista bortre långsida tog ner Peter Untersteiners Com Tuff i en upploppsstrid. 
– Jag skulle ta det piano i början och sedan köra till slut, men han ville fram och jag orkade inte bråka med honom, så jag gick på och kände i slutkurvan att det luktade vinst, sade Kim Eriksson. 
V5-spelet inleddes med en skräll när Peter Untersteiner och Majestic Wine galopperade 300 meter från mål.  I samma stund tog Bear Amarante (e. Dream Vacation) med Stefan Söderkvist över ledningen och svarade ärligt när Carl Johan Jepson med Pagano kom utvändigt och fajtades om segern.
– Han var bra idag som gick utan rygg och trots det svarade när han fick en häst utvändigt på upploppet sade en nöjd ­Söderkvist.

Andra raka

I lärlingsloppet tog Drip Drop (e. Scarlet Knight) sin andra raka seger för tränaren Rigmor Jakobsson som sade att stoet är som en Mercedez att köra. Kusken Josefine Ivehag höll med och sa att hon sett hästens förra lopp och fick körorder att vara offensiv, så det var bara att ligga i dödens och lägga tryck på ledaren.
Magnus Dahlén fortsätter visa hästar i bra författning. Denna gång med treåriga Anna S.H. (e. Muscle Massive) som med körande Carl Johan Jepson visade fin styrka och tog sin ­första seger i andra starten.
Andra dagssegern tog Carl Johan Jepson när han avslutade Axevallas kvällstrav med Nilsgunnar Johanssontränade Bazooka de Hulu (e. Lönshult Danne).

Vinnarna på Axevalla
Lopp 1: Anna S.H. (e . Muscle Massive) – Carl Johan Jepson ( Magnus Dahlén)
Lopp 2: Zohar Font (e. Varenne) – Kim Eriksson ( Tomas Malmqvist)
Lopp 3: Bear Amarante (e. Dream Vacation) – Stefan Söderkvist ( Per Jonsson)
Lopp 4: Scotch Brodde (e. Infinitif) – Magnus Jakobsson ( Stefan P Pettersson)
Lopp 5: Drip Drop (e. Scarlet Knight) – Josefine Ivehag ( Rigmor Jakobsson)
Lopp 6: Oki Doki Face (e. Kiss Francais) – Stefan Söderkvist ( Admir Zukanovic)
Lopp 7: On Stage Indika (e. Judge Joe) – Stefan Söderkvist ( Kåre Axelsson)
Lopp 8: Vici America ( e. Revenue) – Micael Stjernström ( Admir Zukanovic)
Lopp 9: Bazooka De Hulu (e. Lönshult Danne) – Carl Johan Jepson ( Nilsgunnar Johansson)

Lira nästa gång: Majestic Wine (3) som galopperade i början av upploppet, ställde sig och flög fram. Det blev dock ny galopp över mållinjen som etta i mål och diskvalifikation som följd.

JANNE MANKOVITZ

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.