Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern för Svedlund

Foto: ALN
Lukas L Svedlund med pappa Ulf Svedlunds Åhlundas Jazzgosse. Foto: ALN

Lukas L Svedlund är född in i travet. Wångeneleven fanns med i startlistan i Wångens examenslopp under lunchen på måndagen och passade nog kom kuskens första karriärsseger i loppet.

Publicerad:

Lukas L Svedlund, son till Gävletränaren Ulf Svedlund och bror till Kevin och Billy, tog sin första kuskseger under måndagen. Detta i Wångens examenslopp som kördes på Östersund under måndagslunchen. Han vann tillsammans med Martina Hallgrens Somekindofmonster.
– Det är klart att det är kul. Att dessutom få göra det i examensloppet mot klasskompisarna gör att det är extra roligt. Det kändes bra på förhand och jag visste om att jag hade en bra häst. Tränaren var väldigt optimistisk och hade faktiskt lämnat klartecken på förhand.

Hur beskriver du loppet?
– Jag visste precis vilken häst jag skulle ta rygg på i starten och vi kom bra på det och fick överta ledningen. Väl där såg jag till att dämpa tempot eftersom vi fått köra lite för snabbt för att komma fram. Efter det satt jag mest och bevakade det hela. Jag trodde hela tiden att det skulle komma några hästar till slut och blev orolig när Cash Life kom flygande över upploppet. Det var inte förrän vi skar mållinjen som jag kände att det gick vägen.

Vad kände du när tränaren var så pass optimistisk?
– Det är klart att man får mycket bättre känsla då. Jag hade dessutom studerat lopparkivet noga och visste om vad det var för motstånd.

Varför blev det trav för din del?
– Det har jag undrat länge… Jag blev född in i travet och höll på med ponnytrav från att jag var åtta år. När jag valde gymnasium ville jag välja något där jag kände att jag kunde lyckas och valet föll på Wången och jag tog licens för stor häst på sommaren det året jag skulle fylla 16.

Lukas L Svedlund tar studenten i början av juni och direkt efter det börjar han arbeta hos en av landets största travtränare, Robert Bergh.
– Jag börjar arbeta där den 10 juni och sedan får vi helt enkelt se var livet tar vägen. Det känns väldigt bra att börja där. Min bror Kevin är försteman och det ska bli kul att arbeta tillsammans med honom. Även om han håller till i Göteborg och jag kommer vara i Sundsvall. Jag har varit en del hos Robert tidigare och känner till de flesta i personalen. Det kommer bli väldigt kul.

Till sist, dina tankar om Elitloppet?
– Det var helt otroligt. Efter försöket trodde jag att Bold Eagle skulle ta hem finalen baklänges, men Timoko svarade för en otrolig prestation. Jag var på E-läktaren och såg alltihop och det var en härlig stämning hela helgen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.