Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern för Wallins tvååring

Foto: Micke Gustafsson
Foto: Micke Gustafsson

Fyra i debuten – nu vann Glide in the Wind från dödens. Med tränaren Lucas Wallin i sulkyn segrade tvååringen i The Stallion Series på Harrah's Philadelphia.

Publicerad:


Lucas Wallin hade en häst till start under torsdagens tävlingar på Harrah's Philadelphia. Tvåårige Glide in the Wind (e. Yankee Glide) debuterade nyligen med en fjärdeplats på Pocono Downs och gjorde nu karriärens andra start i The Stallion Series. Med bästa tänkbara utgång.

En lugn start ledde till femte par invändigt, men halvvägs in i loppet sände Lucas Wallin fram sin Glide in the Wind till positionen utvändigt om ledaren. Därifrån besegrade ekipaget ledande St Patricks Day och höll också undan för Possess the Stone som liftat med i rygg. Segern var värd 10.000 dollar och tiden i mål skrevs till 1.13,8a/1.609 meter.

Glide in the Wind köptes i Harrisburg i fjol av Mattias Djuse för 25.000 dollar och i dag äger Solvallatränaren hästen tillsammans fyra av sina hästägare.

Jenny Melander och Åke Svanstedt startade också hästar under tävlingsdagen. Melanders Golden Son var tvåa och Svanstedts Centurion Atm trea i ett lopp som vanns överlägset av fjolårets Sweden Cup-deltagare Opulent Yankee på 1.09,5a/1.609 meter.

Svanstedts tvååringar Drum Hanover och Meadowbranch Ricky var, precis som Glide in the Wind, ute i varsitt lopp inom The Stallion Series och slutade där trea respektive fyra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.