Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första starten efter olyckan

Foto: ALN
Elin Gustavsson är tillbaka på tävlingsbanan sedan olyckan. Foto: ALN

Under gårdagen körde Elin Gustavsson sitt första tävlingslopp efter olyckan för nästan tre månader sedan. – Det var riktigt spänt, berättar hon.

Publicerad:

I slutet på mars inträffade en svår olycka på Bergsåker, där fyra kuskar fick föras till sjukhus. Elin Gustavsson fick en rejäl smäll mot huvudet och nacken. Hon har efter det varit borta från tävlingsbanan i nästa tre månader. Under gårdagens tisdagstävlingar på Visby var hon tillbaka i sulkyn.

 
– Jag hade väldigt svårt att slappna av och det var riktigt spänt i första starten. Det var faktiskt lite obehagligt. Jag var helt nojig i början och tänkte "vad fan håller jag på med", men sen släppte allt och i de följande loppen kändes det som vanligt, berättar Elin Gustavsson.
 
Gustavsson körde totalt fyra lopp under gårdagen, där bästa placeringen var en femteplats med Bäckatorps Hektor i lopp nio. Gårdagen tog hon som en testdag som hon sett fram emot och längtat efter länge.
 
– Mitt mål har sedan en tid varit att köra under gårdagen, och jag ville börja lugnt med fyra lopp. Jag har velat köra tidigare, men läkarna har avrått mig, säger Elin Gustavsson och fortsätter:
– Att det tagit så pass lång tid beror på att jag har varit dålig i nacken. Jag har fått mycket värk när jag tagit på hjälmen, gjort hastiga rörelser eller vridit på huvudet. Efter i går känner jag däremot ingenting och det är otroligt skönt!
 
Just nu tar hon en dag i taget och nästa start är ännu inte satt. Att den blir av verkar det inte vara någon tvekan om.
 
– Jag ville börja med dagen i går för att se hur allt kändes. Det kändes bra, vilket jag är väldigt glad över. Jag kommer att köra igen och vi får se när det blir, avslutar hon.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.