Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Förstärkning till Solvalla: ”Det ska bli jättekul”

Foto: DANIEL LARSSON/KANAL 75
Paula Pettersson börjar snart jobba på Solvalla. Foto: DANIEL LARSSON/KANAL 75

Efter ett år på Årjängs sportavdelning flyttar nu Paula Pettersson åter till Stockholm för att börja arbeta på Solvalla.
– Det ska bli jätteroligt, säger 28-åringen, som i dag ska få veta mer om sina kommande arbetsuppgifter.

Publicerad:

Det här med Stockholm är inget nytt för Paula Pettersson. Hon har sedan tidigare tre års lärlingssejour hos Hans-Owe Sundberg att blicka tillbaka på. Därefter följde hon med dåvarande sambon Johan Untersteiner när han flyttade till Halmstad i april 2014. Samma år ordnade hon också sin hittills största kuskseger tillsammans med Lars Inge Olssons Monique Bråten i ett V75-lopp i september på Jägersro.
– Egentligen är det Lars Inge som ligger bakom allt. Det är tack vare honom jag nu har möjlighet att få ett sådant här jobb som på Solvalla. Trots avståndet ska vi fortsätta med samarbetet och jag har också en egen häst i hans stall, berättar Paula, som för ett år sedan flyttade hem till Arvika och tog ett vikariat på Årjängstravets sportavdelning.

Nu går hon alltså vidare på karriärstegen med arbete på Solvallas sportavdelning. Det var Nya Wermlands Tidningen som var först med att rapportera om den här nyheten.
– Jag hade möjlighet att få förlängt på Årjäng, men samtidigt tycker jag det känns lite tråkigt att arbeta på en bana som bara kör under sommaren. Solvalla annonserade i sitt banprogram om den här tjänsten och jag tänkte att det inte skadade att söka. Däremot tänkte jag inte så mycket på möjligheterna att få jobbet.

I slutet av januari blev det klart - och den 5 mars börjar Paula Pettersson sitt jobb på Solvalla. Men redan i dag ska hon på ett möte för att få veta mera om tjänsten.
– Det är en blandning av Annsofie Bergfelts tjänst (slutade i oktober) och lite annat. Jag kommer att hålla på med sportadministrativa delar, men får som sagt veta mera redan vid dagens möte.

Hur blir det att flytta till Stockholm igen?
– Det är inga problem. Jag trivdes jättebra här tidigare, det var inte den faktorn som gjorde att det blev flytt till Halmstad.

Kommer du att behålla din amatörlicens?
– Ja, så blir det. Jag får väl fortsätta köra lite lopp när det passar.

Paula tycker det känns bra med ”ett år i kroppen” från liknande arbetsuppgifter på Årjängstravet.
– Det var nog bästa tänkbara uppstart. Jag har fått lära mig många nya saker i min egen takt och det känns fint att ha detta i ryggen inför den här utmaningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.