Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatt friplats i Finland

Foto: Micke Gustafsson/Travronden
D.D.'s Hitman vann Finlandia Ajo 2017. Foto: Micke Gustafsson/Travronden

Propulsion gjorde det 2016 och D.D.'s Hitman 2017. För tredje året i rad meddelar Solvalla att vinnaren i Finlandia Ajo får en friplats till Elitloppet.

Publicerad:

Den 6 maj avgörs det finska storloppet Finlandia Ajo på finska Vermo över 1609 meter med bilstart. Loppet, med 110.000 euro till vinnaren, kommer för tredje året ha en friplats till Elitloppet.
- Finlandia Ajo passar perfekt på vägen till Elitloppet. Det håller hög klass, avgörs över Elitloppsdistansen och ligger bra i tiden, säger Solvallas sportchef, Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Sportchef på den finska banan Vermo är Timo Mahlamäki.
– Det är stor ära för oss, att vinnaren av Finlandia Ajo är direktkvalificerad till Elitloppet. Finlandia Ajo körs tre veckor före Solvalla och jag tror att startlistan på Vermo kommer innehålla flera hästar som kan vara aktuella för Elitloppet.

Den här tävlingsdagen kommer man att via en gemensam pool kunna spela V75 via ATG.
- Det finns ett stort intresse för Elitloppet i Finland och vi har alltid många finska gäster i Elitloppspubliken. Vi vet också att den svenska travpubliken gillar Finlandia Ajo. Med det här samarbetet mellan Finlands och Sveriges största lopp hoppas vi att intresset för både Finlandia Ajo och Elitloppet blir ännu större, säger Anders Malmrot.

Utöver Finlandia Ajo kommer, precis som tidigare år, Algot Scotts minne på Åbytravet den 12 maj och H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet den 19 maj att ingå i Vägen till Elitloppet.

Hittills har Prix d'Amérique-vinnaren Readly Express bjudits in till Elitloppet. 

2016 vann Propulsion Finlandia Ajo och slutade sedan fyra i Elitloppet. 2017 års Finlandia Ajo-vinnare D.D.'s Hitman slutade oplacerad i Elitloppsfinalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.