Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatt obesegrad

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
R.K.King tog andra segern i andra starten hos Samuel Rehn. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Under Eskilstunas V64-tävlingar igår gjorde R.K.King andra starten i Samuel Rehns regi som renderade i andra segern.

Publicerad:

Rommetränaren Samuel Rehn har fått fin snurr på R.K.King, som närmast kommer från Peter Untersteiners stall. Fyraåringen tog en överlägsen seger i debuten för ett par veckor sedan i Eskilstuna och under gårdagen blev det en ny enkel triumf, men inte utan viss dramatik. Kort efter start krokade nämligen R.K.King ihop med Tic Tac Injection i spetsrusningen, men Samuel Rehn och Bengt L Axelsson redde ut situationen och sedan var det lugna gatan för R.K.King som vann med lätthet på 1.15,9a/1.640 meter.

Vidare från tisdagskvällen kan noteras att det blev familjelycka då Oskar J Andersson vann med Barack Boko, som tränas av storasyster Ruth J Andersson. Detta var Barack Bokos första seger hos Åmåltränaren och även hennes första stallseger för året. En annan proffstränare som spräckte årets segernolla var Årjängs Paw Mahony, efter ledning runt om med Västerbo Realhigh i V64-avslutningen.

Dagssnabbast i Eskilstuna var Malin Lindströms Melker. Tillsammans med Pierre Nyström rundade sexåringen sina konkurrenter och vann lätt på 1.14,8a/2.140 meter, på en bana som var satt till något tung.

Från Axevallas lunchtävlingar kan noteras att Åbyproffset Bo Falsig ordnade sin första årsseger då han vann med egentränade Cha Cha Chocolate på 1.17,1a/2.140 meter, vilket även blev den snabbaste vinnartiden på Axevalla under tisdagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.