Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatt obesegrad

Foto: SIDMAKAREN
Fantasy River tog tredje raka segern igår. Foto: SIDMAKAREN

Ola Samuelsson har fått fram en lovande treåring. Igår tog Ready Cash-dottern Fantasy River sin tredje raka seger och vet ännu inte hur det känns att förlora.

Publicerad:

Ola Samuelsson har har haft fina framgångar med River-uppfödningar de senaste åren, bland annat Diamond River som fjol var tvåa i både Derbystoet och Stosprintern. Nu har Jägersrotränaren hittat en ny River-talang i treåriga Fantasy.

Igår tog Fantasy River tredje raka segern när hon ledde hela vägen tillsammans med Johnny Takter. Han körde henne till ledningen in i första sväng och fick sedan bestämma. Efter 1.11,5 sista 700 meterna blev segern lätt och tiden blev 1.16,2a/2.140 meter, hennes tredje raka seger på 1.16-tid under mars månad.

– Jag är helnöjd med henne. Hon är begåvad, men det gäller att hålla henne lugn med tanke på stammen. Idag var hon underbar och har fin teknik. Det är en typisk Ready Cash-häst, det är jättefin gång i henne. Ola har valt att döva ner henne fullständigt för att hon ska vara lugn och jag vill inte vara för tuff på henne, sade Johnny Takter i vinnarcirkeln.

Hon är efter Ready Cash och holländskfödda mamman Your Best Memory (e. Express Ride). Fantasy River är hennes andra avkomma. Den första avkomman, Delta River, var också hos Ola Samuelsson tidigare, men återfinns numera i Tyskland.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.