Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsatt publiksuccé för Gentlemannadagen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST
Foto: MIKAEL ROSENQUIST

Under torsdagen arrangerades den 45:e upplagan av Gentlemannadagen på Jägersro och som vanligt blev det en tvättäkta succé.
- Ännu en fantastisk dag, summerade Kent-Roland Nilsson som samtidigt räknade in sitt 30:e år som ansvarig. 

Publicerad:

Amatörernas stora dag har tagit rejäla kliv genom åren, men utan att man egentligen har ändrat speciellt mycket. 
- Vi finslipar på detaljer, tar bort några smågrejor som inte fungerar och lägger till något som är bättre. Men grundkonceptet fungerar och det har vi hållit fast vid, fortsätter Kent-Roland.
- Vi har haft en otrolig utveckling i samhället sedan jag började, i början på 90-talet räckte det med en artist och lite korv men nu krävs det betydligt mer än så.
Från början var det amatörklubben själv som skötte allt i och kring Gentlemannadagen, men sedan några år är kretsen snävare och där ingår, förutom nämnde Kent-Roland Nilsson, även Lars Holst och Birthe Lindqvist på Jägersros marknadsavdelning.
- Det har varit en fantastisk publikutveckling och det är faktiskt Sverige tredje största publikdag inom travet, säger Lars Holst. 
- Och jag vill även framhålla samarbetet med amatörklubben med Kent-Roland Nilsson i spetsen!
En viktig del i denna dag är artister. Och just när det gäller dessa har man lyckats väl och presenterat personer som senare slagit internationellt. 
- Måns Zelmerlöw, Darin, Eric Saade och Oscar Zia är några namn som jag är extra stolt över att ha fått hit. Och nyckeln har ju varit att lockat dessa till oss innan dem blivit riktigt kända för att lyckas komma undan med en vettig prislapp, säger Kent Roland Nilsson. 
I år var det Boris René som tillsammans med "Mojje on tour" och Lollo & Bernie som stod för uppträdandet, vilket i sedvanlig stil var omåttligt populärt. 
Det officiella publikrekordet är 17.223 och är hämtat från 2010. Men för två år sedan var det mer folk på Jägersro, dock utan att dessa blev exakt räknade...
- Trafiken stod still på motorvägen varför vi fick sluta att räkna och koncentrera oss på att få in folket. Jag skulle tro att vi var runt 19.000 på plats den dagen, säger Kent Roland Nilsson.
Detta året nådde man inte riktigt upp dit, men det var inte långt ifrån. 
- Vi var nästan 15.200 på plats på Jägersro, vilket är en väldigt bra siffra. Minst lika glädjande var att allt flöt på till hundra procent, avslutade Kent-Roland Nilsson.

ANDERS NILSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.