Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fotbolls-VM på Solvalla

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Malmrot. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

En olycklig krock – eller en möjlighet att locka mer publik? Solvalla hoppas på det senare och visar VM-matchen mellan Sverige och Schweiz på storbildsskärm före sina tävlingar på tisdagen.
– Det kan inte bli så mycket bättre, säger banans sportchef Anders Malmrot.

Publicerad:

Rekordmånga tv-tittare följer fotbollslandslagets VM-matcher i Ryssland. Enligt en ny mätning från Tre Kronor Media såg över fem miljoner svenskar mötet med Tyskland på midsommardagen och då är det förstås svårt för andra evenemang att locka publik. Trav till exempel.

Till onsdagens tävlingar i Åmål – som inleddes kort efter Sveriges VM-seger mot Mexiko – kom 2 764 personer. Fjolårets siffra uppgick till 4 219 besökare och 
samma sak hände Skellefteåtravet som tävlade samtidigt som matchen mellan Sverige och Tyskland.

På tisdag väntar åttondelsfinal mot Schweiz och då är det Solvallas tur att ställas mot fotbollen. Fast ändå inte. "If you can't beat them – join them", tänkte banans sportchef, Anders Malmrot, som nu har ordnat tillstånd för att visa matchen på banan före tisdagens tävlingar.
– Vi kommer att visa Sveriges match på storbildsskärmar på Ströget. Både inne och ute på verandan eftersom väderleksrapporten säger att det ska bli 23 grader. Det blir ölförsäljning, grill och snacks, säger Malmrot och fortsätter:
– Matchen börjar klockan fyra och vi öppnar entréerna klockan tre. Sedan har vi första start klockan sex så det kan inte bli så mycket bättre. Jag är jätteglad över att vi kunde lösa det.

Tisdagstävlingarna på Solvalla lockar med fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Där väntar förstapris på 300.000 kronor till segrarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.