Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frågetecken för favoriten

Foto:  Maria Holmén/Ronden
Svante Båth startar favoriten Västerbo Loveboat ikväll på Färjestads V64:a Foto: Maria Holmén/Ronden

Ikväll är det V64-tävlingar från Färjestad och Svante Båth har en häst till start under kvällen. Det är favoriten i den tredje avdelningen, Västerbo Loveboat.

Publicerad:

- Västerbo Loveboat (V64-3) fick ett tufft lopp senast utvändigt om ledande Knows Nothing i Gulddivisionen. Han fick kämpa på rejält och blev lite matt sista biten. Jag tycker han höll helt okej och har tagit loppet bra. Det är ovana förutsättningar för honom denna gång då han inte startat med voltstart på länge. Det är inte någon fördel för honom och dessutom har han ett svårt femtespår och det föreligger galopprisk. Hästen känns fin i träningen och det är klart att jag hoppas han ska vara en av de som ska räknas, men att han är favorit är lite överraskande för mig. Senast gick hästen barfota runt om för första gången i karriären, men han har inte hovar för det denna gång utan vi återgår till att köra honom barfota fram. Eftersom det är voltstart så blir det vanlig vagn, säger Svante Båth.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.