Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frågetecken kring favoriten

Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE
Johan Sedström och Zoccer Dricca. Foto: GUNILLA KÖNIG/STALLTZ.SE

Småkul namn? Javisst. Men är det en bra favorit?
– Det tycker jag, bara hon fungerar på underlaget, säger tränaren Johan Sedström.

Publicerad:

Örebrotränaren har fullt upp under årsfinalen och bland annat sitter han upp bakom en av dagens V4-favoriter – Zoccer Dricca – i avdelning tre.
– Hon fick chansen senast senast och hade krafter kvar över mål. Hon är bara medelsnabb från start och kommer inte att ta sig till spets av egen kraft och jag misstänker att hon inte släpps dit heller. Å andra sidan är hon inte beroende av den positionen och i det här loppet tror jag att hon kan göra grovjobbet om det skulle behövas, säger han.
Zoccer Dricca har känts bra efter senaste starten, men det är kallt i Örebro och Johan Sedström är rädd för att det kan bli tal om broddbana.
– Jag värmde henne med brodd inför Färjestadloppet och då sprang hon och slog ihop. Kort sagt, hon fungerade inte med brodd. Jag kommer att köra henne utan brodd och det är så klart en chansning, säger han.
Du har fyra andra hästar till start under dagen, vad tror du om chanserna?
Keep It Launcher (V4-2) löper inte upp till det hon visar i träningen, men var förbättrad senast. Strykningarna gynnar oss, men hon möter några som hon normalt inte slår. Det är ett platsbud med bra klaff. Drive Launcher (V4-4) segrade från dödens i senaste starten, men blev halt direkt efteråt och det visade sig vara en hovbensfraktur. Hästen har fått tid på sig, men kommer väl förberedd och han har sprungit 1.16,5/1.600 meter inför comebacken och det är en bra notering. Brodd har han aldrig tävlat med och det är så klart ett frågetecken och sedan har han varit borta ett tag. Det finns några bra motståndare, men på grundkapaciteten ska man inte glömma bort honom. Do It Launcher (lopp 6) är tippad i programmet och det känns inte snällt mot henne. Hon är hyggligt förberedd, men behöver troligtvis några lopp och hon är bara trea-fyra i mina ögon. Joycelyn (lopp 8) är ganska bra igång och hon kan absolut vinna ett sådant här lopp om det bara löser sig.
Bästa chansen?
– Zoccer Dricca. Bara hon fungerar på underlaget, säger han. 

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.