Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Framåt för Örebrotravets flyttplaner

Foto: HANOLD/ALN
Allt sedan 1954 har det körts travtävlingar i Marieberg. Men planerna på en flytt till Kvinnersta blir allt mera djupgående. Foto: HANOLD/ALN

Örebrotravets spännande idé om att flytta travbanan från Marieberg till Kvinnersta-området är fortfarande högaktuell. I samband med onsdagens årsstämma presenterades hur långt projektet kommit – och det går helt klart framåt.

Publicerad:

I slutet av november släpptes nyheten om att Örebrotravet börjat titta på möjligheten att sälja den eftertraktade marken i Marieberg, där den nuvarande travbanan är belägen. Detta för att istället bygga upp en ny modern travbana i Kvinnersta-området, en mil norr om Örebro. Det här är förstås ingen snabb process, men Örebrotravets sportchef Claes Broberg låter optimistisk.
– Det går framåt, även om man alltid själv vill att saker och ting ska ske snabbare. Vi har gjort grova kalkyler och förslagsritningar hur det det hela ska kunna se ut, men fortfarande finns inget färdigt förslag att ta ställning till. I samband med Örebro Travsällskaps årsstämma i går fick medlemmarna i alla fall en bra inblick i hur långt vi kommit. Bland annat gav arkitekten Tom Axelryd, son till Express Gaxes uppfödare och tränare Gunnar Axelryd, en spännande presentation om de möjligheter som finns på Kvinnersta.

Vilket är då nästa steg?
– Det är att titta ännu närmare på de ekonomiska förutsättningarna samt det fastighetstekniska. Här behöver vi ta hjälp av konsulter utifrån för att allt ska bli rätt. Man kan säga att det är tre parter inblandade. Förutom Örebrotravet även det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten samt förstås de som ska köpa marken i Marieberg.

Finns det någon som visat ett seriöst intresse?
– Just nu är det en bygg- och fastighetskonstellation på fem olika företag, där bland annat Öbo (Örebro bostäder) ingår, som är mest aktuell. Vi väntar på ett bud från dessa.

Claes Broberg beskriver atmosfären från onsdagens årsstämma som klart positiv då det gällde travbaneprojektet.
– De allra flesta verkade positiva, men en del var även lite avvaktande. Det är fullt förståeligt eftersom det som sagt inte finns något färdigt förslag att ta ställning till.

Fotnot: Travbanan i Marieberg har funnits allt sedan 1954.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.