Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Framgångar i Frankrike

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Två svensksegrar blev det i Frankrike under söndagen.

Publicerad:

Johan Untersteiner hade själv fullt upp på Solvalla och överlät därför tömmarna till Dominik Locqueneux bakom West Wing.
Efter en resa i rygg ledaren mestadels av loppet kunde Steinlager-sonen spurta till säker seger.
Tvåa slutade Lutfi Kolgjinis Paparazzi efter resa i fjärde utvändigt.
Johan Untersteiner hade även Falcon Håleryd till start. Sjuåringen satt i tredje utvändigt, attackerade i sista sväng och kopplade grepp i början av upploppet, men stumnade sista biten och slutade fyra.
Segern var värd 13.500 euro, andrapriset fick Paparazzi 7.500 euro för och fjärdeplatsen gav Falcon Håleryds ägare 2.400 euro.

Niskanen i La Capelle
Jarmo Niskanens Belle Victorie (e. Insert Gede) vann ett lopp i La Capelle. Man övertog ledningen efter halva loppet och sedan drog man undan och vann till slut på överlägset sätt. 1.15,1/2.775 meter blev segertiden och förstapriset uppgick till 8.100 euro.

Elitloppsdeltagare vann
Laval fick besök av en topphäst under söndagen. Elitloppsdeltagaren från 2015, Ustinof du Vivier (e. Look de Star) tog hand om ledningen i Prix de Montigne le Brillant och tillsammans med Matthieu Abrivard behöll han tätpositionen hela vägen in i mål. 1.14,9/2.875 meter vann han på och förstapriset i loppet var 11.250 euro.
Det var första starten på fyra månader för Sebastien Guaratos stjärna. Triumfen var den 32:a i karriären och han närmar sig en miljon euro intjänat. 988.940 euro har det blivit till dags dato.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.