Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Framtida planen för Brindeborgs guldklimp

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Lars Brindeborgs Västerboonthenews startar troligtvis i Kalmar den 27 januari. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Lars Brindeborgs stjärna Västerboonthenews har hållit toppform i över ett halvårs tid. Hästen vann gulddivisionen på ett lekande sätt senast och Halmstadtränaren har den framtida matchningen klar för sig.

Publicerad:

De senaste elva starterna har slutat med sju segrar och fyra andraplatser. Dessutom har majoriteten av loppen varit i gulddivisionen. Formen är minst sagt på topp för Lars Brindeborgs tioårige Västerboonthenews som lekte hem gulddivisionen på Jägersro i lördags.
– Den stora snackisen var ju om han följde startbilen från start senast. Jag vet faktiskt inte om det var något fel på bilen eller inte, men han var riktigt laddad från början. Hästen var lugn i värmningen, men han vet precis vad han ska göra det blir allvar. Loppet i sig blev lite rumphugget, men det är svårt att göra mer än att vinna och det är inte hans fel att det blev billigt. Min häst gjorde precis det han skulle, säger Lars Brindeborg.

Han har inte varit sämre än tvåa det senaste halvåret, vad säger du om framgångarna?
– Han har tagit loppen bra varje gång, men sedan är det metodiskt jobb som ligger bakom och vi har, peppar peppar, kommit till en punkt där han känns fräsch och fin. Hästen trivs lite bättre när det är kallare ute, även om han inte gillar när det är busväder för fullt. Hästen har lärt sig av sina tidigare dåliga sidor och blivit mycket bättre på dem. Hästen är samarbetsvillig och vi båda har växt mycket. Det känns tryggt.

Hur ser han ut efter senast?
– Han har bara fått ta det lugnt och kommer att gå sitt första jobb under torsdagen. Det kommer med all sannolikhet bli Kalmar som nästa start (27 januari), så länge ingenting oförutsett händer. Efter det blir det troligen start i V75-finalen, men sedan kommer han att få ett break. Då laddar vi batterierna inför våren och sommaren.

Det har gått lite snack om Frankrike och det är flera som vill se Västerboonthenews i Prix de Luxembourg lördagen den 27 januari, men något äventyr söderöver blir det inte.
– Nej, vi har inga planer alls på att starta honom i Frankrike. Jag har läst att många tycker att vi borde testa honom i det loppet och visst hade det varit kul att få vara med i lejonkulan, men det känns inte rätt... Det finns bra lopp hemma och det kommer att slita på honom att resa dit. Han är okej att resa med, men inte toppenbra och det känns vettigast att vi startar här hemma. Jag är väldigt rädd om den här hästen och vill inte utsätta honom för något.

Västerboonthenews har vunnit 30 av karriärens 84 starter och sprungit in 4.794.295 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.