Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Framtiden svår att sia om"

Foto: MARIA HOLMÉN
Delicious U.S. Foto: MARIA HOLMÉN

För en vecka sedan rapporterade Travronden att Delicious U.S. siktades mot Frankrike. Tyvärr har Daniel Redéns stjärna drabbats av nya magproblem och framtiden är osäker.

Publicerad:

- Delicious fick akuta magsmärtor i slutet av förra veckan och vi tvingades åka till Veterinärhögskolan i söndags. Där upptäcktes att hon har en kronisk magsjukdom, som hon har haft och kommer att få leva med resten av sitt liv. Vi gör vad vi kan för att underlätta hennes vardag och redan i måndags kunde vi hämta hem Delicious från Uppsala, säger Daniel Redén på stallets hemsida.

Tanken var att Delicious U.S. skulle starta i stoeliten i Eskilstuna lördag den 5 november för att sedan gå vidare mot det första första B-loppet, Prix de Bretagne, inför Prix d'Amérique. Hur det blir nu är oklart, men toppstoet är på bättringsvägen.

- Man kan aldrig riktigt veta hur det här utvecklar sig och det är svårt att planera något just nu. Hästen har visat för alla vilken bra tävlingshäst hon är och det finns inte mycket mer att bevisa vad gäller den biten. Samtidigt visar hon sådan glädje varje gång man kör henne och det vore tråkigt att ta henne till avel redan nu. Framtiden är svår att sia om.

Världsrekordhästen Delicious U.S. och Årets Häst i Sverige 2015 (e. Cantab Hall-Ipsara L.B.) har gjort 49 starter (24-9-7) och tjänat över 6,1 miljoner kronor. Hon ståtar med nio raka segrar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.