Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från Neapel till Solvalla?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Anders Malmrot letar elitloppshästar i Neapel. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I fjol tackade kretsen runt Urlo dei Venti nej till Elitloppet. Kommer en ny inbjudan efter onsdagens Gran Premio della Lotteria? Anders Malmrot har i alla fall en rosa biljett med sig till Neapel.
– Det är en häst som jag har tänkt mig ska vara med i Elitloppet i år, säger Solvalla sportchef.

Publicerad:

Först Lotterian – sedan Elitloppet. Genom åren har många vinnare av Neapels anrika löpning gått vidare till nästa stora sprinteruppgörelse. Vissa av dem har dessutom stått som segrare även på Solvalla – Varenne ordnade till exempel dubbeln både 2001 och 2002.

I fjol var det tänkt att Urlo dei Venti skulle följa upp segern i Lotterian med att delta i Elitloppet, men kretsen runt hästen tackade nej. När årets upplaga nu avgörs på onsdagen finns Urlo dei Venti återigen på plats i Neapel – och så även Anders Malmrot.
– Han har ju inte riktigt övertygat och i senaste starten tappade han travet i sista biten. Men rapporterna säger att han ska vara bättre i ordning nu och gör han en bra prestation är han en sådan som jag har tänkt ska vara med i Elitloppet i år, säger Malmrot i en intervju på Solvallas facebooksida.

"Han blir svår att slå"

Solvallas sportchef har dock en annan favorit till slutsegern på Agnanobanan – femårige Vitruvio som tränas och körs av Alessandro Gocciadoro.
– Jag tror att han blir svår att slå, säger Malmrot.
– Det är en jättebra häst som övertygade stort som fyraåring. Han vann nu när han kom tillbaka efter uppehåll och sedan har man siktat enbart mot Lotterian. Han kommer att vara bra, det låter verkligen så.

"En bubblare"

På Malmrots radar finns även en svensktränad häst. Stefan Melanders Disco Volante blandade sig på nytt in i elitloppsleken efter 1.10,2 i Gävle förra månaden. I Lotterian brottas han dock med ett åttondespår i samma försök som Urlo dei Venti.
– Disco Volante var en bubblare inför fjolåret och såg bra ut när han vann på en 1.10-tid i Gävle. Nu är det första nappataget mot den yppersta eliten. Vi får hoppas att det löser sig och att han kommer vettigt till från början. Då tror jag att han kommer att vara långt framme, säger Malmrot.

I Solvallas sändning berättar Malmrot vidare att två av hästarna i Lotterian är högaktuella för Sweden Cup. Närmare bestämt Jean-Michel Bazires Bel Avis samt Arazi Boko som vann Sweden Cup i fjol.
– Arazi Boko kommer förmodligen att dyka upp på Solvalla. Troligtvis i Sweden Cup igen, säger Malmrot.
– Bel Avis blir jättespännande att se. Det är en väldigt snabb häst och Jean-Michel har sagt att han ska komma till Solvalla och Sweden Cup.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.