Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk triumf för Super Ariel

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Kennet Häggström-tränade Super Ariel tog sin andra seger på fransk mark. På Vincennes lotsade Matthieu Abrivard det sjuåriga stoet först över mållinjen.

Publicerad:

Super Ariel (e. Super Arnie) stod för en riktigt fin insats på Vincennes under fredagenskvällen. Stoet blev hängdes i tredjespår i stort sett hela loppet men kunde ändå pressa sig till ledningen i den sista kurvan och gå ifrån till en mycket klar seger och Super Ariel gick i mål på 1.11,0a/2.100 meter.

Det här var andra segern för Super Ariel på fransk mark. I början av januari tog hon hem Prix de Charleville - också det på Vincennes. Fredagens seger i Prix de la Soiree Tropical var värd €24.750 vilket gör att Super Ariel närmar sig två miljoner svenska kronor insprunget. Tvåa blev Tell Me No Lies (e. Offshore Dream) för Franck Nivard. Detta var sjuåringens, som tidigare var i träning hos Håkan Skoglund, bästa placering under 2016. Ett andrapris som var värt € 13.750.

Med i loppet hade också Björn Goop en trio. Rooibos tillsammans med Pierre Vercruysse slutade fyra (€3.575), Xea Venus med Roberto Andreghetti blev sexa (€1.100) och Under Blue med Daniel Parling slutade oplacerad. Även Lover Face var med i loppet men Love You-sonen diskvalificerades.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.