Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franske stjärnans första seger som avelshingst

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Voltigeur de Myrt, familjen Donatis stolthet, ser ut att gå mot comeback den 13 oktober.
Fram till dess kan han njuta av sin första seger som avelshingst som kom under söndagen.

Publicerad:

Voltigeur de Myrt (e. Opus Viervil) har charmat den europeiska travsporten i många år. Främsta triumfen tog hästen i Grupp I-loppet Criterium des 4 ans, men förutom den triumfen slutade han tvåa i Prix d'Amerique 2015. Dessutom har han synts till på svensk mark flertalet gånger, dels i Elitloppet 2015 och 2016, men även Olympiatravet 2015 och 2017. 2015 var även då Voltigeur de Myrts första avkommor kom till världen. De har nu börjat synas till på travovalen och redan har en avkomma lyckats med att vinna. I söndags vann Fleur Charentaise i sin tävlingsdebut på banan Bihorel-les-Rouen. Franck Leblanc är det som tränar det tvååriga stoet. Totalt har fem av Voltigeur de Myrts 56 franskfödda avkommor startat.

Voltigeur de Myrt är annars på väg att göra comeback. Senaste starten gjordes i Olympiatravet, där hästen galopperade direkt. För Paris-Turf meddelar kretsen kring åttaåringen att man siktar på en uppgift i Laval, den 13:e oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.