Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Franskt spel i svensk pool

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Franska spelbolaget PMU och ATG har kommit överens om nytt avtal.
Det gör att franska spelare kommer kunna spela in till svenska pooler under vissa tävlingsdagar, med högre omsättning som följd.

Publicerad:

Det är i ett pressmeddelande som ATG och PMU går ut med nyheten. Det nya avtalet innebär att kunder hos PMU kommer kunna spela Vinnare och Plats i den svenska poolen, under utvalda tävlingsdagar 2018.

Premiären sker redan under Elitloppshelgen.

– Både PMU och det franska travförbundet Le Trot är glada att vi återupptar samarbetet gällande spel in i varandras pooler. Det är också extra roligt för våra franska kunder att nypremiären sker under kommande helg när Elitloppet väntar, säger Aymeric Verlet, International Director på PMU.

Precis som vanligt kommer svenska spelare även kunna spela in i franska pooler framöver. Att det nu också sker omvänt, är ATG nöjda med.

– Ett nära samarbete mellan Frankrike och Sverige är viktigt för både sporten och spelet. Därför känns det bra att franska spelare återigen spelar hos oss och att vi kan erbjuda våra kunder fler lopp i Frankrike, säger Lars Nemeth, Head of International Sales på ATG.

Andra tävlingsdagar som Frankrike spelar in i svensk pool är 31 juli på Jägersro i samband med Hugo Åbergs Memorial, 11 augusti på Åby i samband med Åbys Stora Pris, 14 augusti på Solvalla i samband med Jubileumspokalen, 25 augusti på Bergsåker i samband med Sundsvall Open Trot, 16 september i Östersund i samband med UET Trotting Masters och 11 november i Sundbyholm i samband med Breeders Crown-finalerna. Totalt vid nio tävlingsdagar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.