Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransktränad klar för Åby Stora Pris

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Rue du Bac är klar för Åby Stora Pris. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Italienskfödde femåringen Rue du Bac är klar för Åby Stora Pris. Han tränas i Frankrike av Fabrice Souloy och ägs i Sverige av Caramera AB.

Publicerad:

Rue du Bac startade så sent som igår i ett lopp på Cagnes-Sur-Mer, men det slutade med en hejdlös startgalopp tillsammans med Roberto Andreghetti. I starten före visade han fin form som tvåa i grupp III-loppet Prix Dominique Savary på Enghien bakom Villeroi.

– Rue du Bac är en häst jag alltid gillat, loppet i Oslo ifjol när han sprang 1.10.0 som fyraåring sitter fortfarande på näthinnan. Fabrice Souloy vet vad som krävs för att vinna Åby Stora Pris och meddelar att hästen har toppform för dagen. Det ska bli roligt att se vad han kan uträtta mot dagens motstånd och kusk blir troligen Örjan Kihlström, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Det var den fjärde hästen att bli inbjuden till Åby Stora Pris. Sedan tidigare är Mosaique Face, B.B.S.Sugarlight och Royal Fighter klara.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.