Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Fruktansvärt besviken"

Foto: HANOLD/ALN
Östersundstravet. Foto: HANOLD/ALN

Det råder storm på Östersundstravet sedan ledningen valt att avskeda sportchefsfunktionen.
– Vi måste effektivisera, säger travbanechefen.
– Jag är fruktansvärt besviken, säger sportchefen.

Publicerad:

Rolf Johnsson är sportchef för närvarande och ett känt namn i travregionen. Men i tisdags fick han beskedet om att Östersundstravet inte hade något behov av hans sportchefstjänster längre.
– Jag har jobbat på travbanan sedan början av 1990-talet och många gånger har travet gått före familjen. Och så händer det här. Jag är fruktansvärt besviken och mår inte bra just nu, säger han till Travronden.
Travbanechef på Östersundstravet – Jan Quicklund – förklarar beslutet.
– Vi vill markera att det är sportchefsfunktionen vi avskedar, inte Rolf Johnssons tjänst i övrigt. Vi kommer ha ett möte i början av maj där vi, tillsammans med facken, sätter oss ner och förhandlar om den fortsatta organisationen och framtiden. Det finns inget som säger att Rolf Johnsson behöver lämna banan, sport- och marknadsservice behövs det alltid hjälp med, säger han.
Östersundstravet haft en sportchef på plats, men även en regionell i form av Bert-Ola Månsson.
– Den administrativa verksamheten sköts inte som förr i världen. Idag är det få som kommer in på kansliet för att fixa pass och de flesta gör istället sina sportsliga ärenden på datorn. Vi måste effektivisera, men det är också ett ekonomiskt beslut, säger Jan Quicklund.
Bert-Ola Månsson är redan sportchef på Bergsåker, Dannero, Solänget samt sommarbanorna Oviken och Hoting. Meningen är att Rolf Johnsson ska hålla kvar i referentbiten.
– Jag jobbar idag och kommer fullfölja mina åtaganden fram till tävlingsdagen på tisdag, men jag mår inte bra just nu och jag vet faktiskt inte hur jag gör efter nästa vecka, säger Rolf Johnsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.