Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra hästar från stallet

Foto: Hanold/ALN
Foto: Hanold/ALN

Hanna Olofsson var i Mariehamn under tisdagen och vann lopp. Under torsdagslunchen är det Skellefteå som gäller och det är bråda dagar.
– Det är kul att åka på trav så jag trivs med det här, säger Hanna Olofsson.

Publicerad:
Tillsammans med Claes Sjöströms Jaguar Winner segrade hon i ett av loppen på Åland under tisdagen. Första segern på ön.
– Det var jättekul, jag är alltid nöjd då jag vinner. Hästen avgjorde enkelt och det var en rolig tripp, säger Olofsson.
 
I dag handlar det om Skellefteåtravet och fyra egentränade hästar har du på V4:an. Om vi tar dem i kronologisk ordning. Sabelline startar i V4-2. Vad säger vi om detta fyraåriga sto?
– Det är en fin häst som visar bra form. Tyvärr möter vi några riktigt bra konkurrenter, men hon är lite positiv för dagen. Robert Berghs kan bli för svår att slå, framförallt nu när han har bättre utgångsläge, men vi får se.
 
Hur osäker är hästen?
– Hon har hoppat en hel del, men jag upplever inte henne som direkt osäker.
 
Sedan har du Broadway Laday (V4-3) som vann på bra sätt senast på Solänget.
– Hästen är orutinerad trots att hon är sex år. Hon har varit jätteduktig i sina inledande starter och det ser ut att vara ett vettigt lopp för hennes del. Vi får se vad för upplägg det blir, det finns open stretch och andra alternativ också. Men det blir intressant, helt klart.
 
Du har även med The Unforgiven i samma lopp. Vad säger vi om den?
– Det är väl ingenting för vinnarspelarna, men hon svarar säkert för en vettig prestation.
 
Till sist har du Victory Streamline som har småknepiga förutsättningar.
– Det stämmer med spår 15 bakom bilen, men samtidigt möter han kanske inte lika tufft motstånd som han är van vid. Blir det högt tempo under vägen kommer vi in i matchen. Vid den senaste insatsen var han duktig. Han slutade visserligen oplacerad, men det var mot Daley Lovin och grabbarna, avslutar Olofsson.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.